Elektrik faturası eylemine polis biber gazlı müdahalede bulundu

Mardin Kızıltepe'de vatandaşlar, elektrik faturalarına tepki göstermek için eylem yaptı. Polis, elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ'ın önünde toplanan vatandaşlara biber gazıyla müdahale etti. Bir eylem de Diyarbakır'da gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Elektrik faturası eylemine polis biber gazlı müdahalede bulundu

Diyarbakır’ın Silvan ve Mardin'in Kızıltepe ilçelerinde zamları protesto etmek için birçok vatandaş, bir araya gelerek eylem yaptı. Mardin'de polisin vatandaşlara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

SİLVAN'DA ÇOK SAYIDA VATANDAŞ TOPLANDI

Silvan PTT binası önünde toplanan çok sayıda kişi, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Silvan binasına doğru yürüdü. Yurttaşlar buradan kaymakamlık önüne geçerek, açıklama yaptı. Seyithan Aktarlı isimli bir vatandaş, “DEDAŞ zulmü var. Bu millet perişan olmuş. Halk bu faturaları ödeyemiyor” dedi.

Açıklamanın olduğu kaymakamlık binası önünde vatandaşlar, “DEDAŞ istifa” sloganları atarak eylemlerine son verdi.

MARDİN'DE POLİS MÜDAHALESİ

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde binlerce kişi elektrik zamları başta olmak üzere yapılan zamları protesto etmek için sokağa çıktı. Kızıltepe Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde dövizler ve elektrik faturaları taşıdı.

Elektrik faturalarına isyan eden bazı yurttaşlar, faturaları meydanda ateşe vererek, tepkilerini gösterdi. “İstifa” sloganları atan vatandaşlar Dicle Elektrik binasına yürümek istedi.

Uzun süre bekleyişe rağmen herhangi bir yetkili bölgeye gelmezken, polisler kitleden dağılmalarını istedi. Ancak kitle dağılmamakta ısrar ederek, sloganlarla tepkilerini sürdürdü. Bir süre sonra polis kitleye biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

İşte o görüntüler:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin