Elektrik faturaları isyan ettirmişti... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektrik ve doğalgaz müjdesi geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan elektrik ve doğalgaz ile ilgili peş peşe müjdeleri verdi.

Google Haberlere Abone ol
Elektrik faturaları isyan ettirmişti... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektrik ve doğalgaz müjdesi geldi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada elektrik ve doğalgaz müjdesinde bulundu.

Yüksek gelen elektrik faturalarından vatandaşların şikayetçi olduğunu belirten Erdoğan tarife değişikliğine gidilmesi için talimat verdiğini açıkladı.

Erdoğan, "Elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir." dedi.

Erdoğan şu açıklamaları yaptı:

İran'la aramızdaki doğalgaz hattının karşı tarafta yaşanan arıza sebebiyle doğalgaz arızasında azalma ortaya çıkmıştı. Arızanın giderilmesi çalışmasının önümüzdeki aylara bırakılmasını karar aldık. Ve böylece doğalgaz akışını tekrar başlattık. Tuz Gölü ve yeraltı doğalgaz tesislerini devreye soktuk. Salgın döneminde dünyada kömür fiyatları 5 kat, doğalgaz fiyatları 10 kat artarken biz bunu vatandaşlarımıza yansıtmamak için gayret gösterdik. Yılbaşı itibarıyla tarifelerde zorunlu düzenlemeye gitmekte kaldık. Vatandaşlarımızın 2-3 kat faturalarının attıklarına yönüne şikayetler sonrası elektik kurumlarımıza tarifelerinin düzenlemeye gitmesi talimatını verdik. Elektrik faturalarında aylık tüketimi, 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin