El Cezire, New York eski valisini kovdu

El Cezire, ABD eski Başkan yardımcısı Al Gore'un haber kanalını satın almasıyla birlikte verdiği ilk talimat...

Google Haberlere Abone ol
El Cezire, New York eski valisini kovdu

Katar merkezli El Cezire televizyonu’nun ABD eski Başkan yardımcısı Al Gore'un haber kanalını satın almasıyla birlikte verdiği ilk talimat Current TV’de program sunuculuğu yapan eski New York Valisi Eliot Spitzer’e kapının gösterilmesi oldu.



Al Gore’un da ortağı olduğu haber kanalı Current TV’yi geçtiğimiz günlerde 500 milyon dolar karşılığında satın alan El-Cezire, kanalda büyük değişiklikler yapmak üzere atılan adımlar çerçevesinde ‘Viewpoint’ programının sunucusu Spitzer’le yollarını ayırdı.



Kanalın kurucuları arasında yer alan Al Gore ve Joel Hyatt ile iyi ilişkileri olduğu söyleyen eski New York Valisi Spitzer’in yerini şimdilik aktör ve komedyen John Fugelsang’ın alacağı bildiriliyor.



El Cezire, Spitzer ile yollarını ayırma sebebini Current TV’nin yeni yayın döneminde haberlerin liberal analizini yapmak yerine beynelmilel haberlere odaklanma politikası olarak açıkladı.   ,



Spitzer, Current TV’deki programından önce de CNN’deki ‘In the Arena’ talk show programında sunucu olarak çalışıyordu.



Elliot Spitzer, 2008’de adının karıştığı bir seks skandalı nedeniyle New York Valiliği vazifesinden istifa etmişti. (İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin