El Arabiya'dan Türkiye belgeseli

Arap dünyasının önde gelen televizyon kanallarından El Arabiya, Türkiye Alevilerini konu alan bir belgesel yayınlamaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
El Arabiya'dan Türkiye belgeseli

Yönetmenliğini Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Güney Lübnan’dan Diana Moukalled’in yaptığı “Cem Ziyaretçileri” isimli belgesel 31 Mayıs Cuma akşamı yayınlanacak.



Türk, Kürt ve Arap Alevilerin yorumlarını aktaran Moukalled’in belgesel için görüştüğü kişiler arasında halk müziği sanatçısı Seher Dilovan, gazeteci Ceren Kenar, Yüzleşme Derneği Başkanı Cafer Solgun ve Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu gibi isimler bulunuyor.



Belgeselin Moukalled tarafından YouTube’a yüklenen fragmanının tanıtım metninde, “Film Türkiye’deki Alevi mezhebine ışık tutmaya çalışıyor. Aleviler kim? Tarihleri ve bugünleri nasıl? Suriye’de yaşananlara nasıl bakıyorlar” denildi.



Fragmanda Volkan Yılmazer’in seslendirdiği ünlü tevhid “Hak Bizi Mahrum Eyleme” eşliğinde cemevlerinden semah görüntüleri yer alıyor.



EL ARABİYA’DAN ‘CEM ZİYARETÇİLERİ’



El Arabiya televizyonu, Katar merkezli El Cezire’nin 1990’lı yıllarda Suudi Arabistan kraliyet ailesiyle ilgili eleştirel haberlerine yanıt verecek bir mecra olarak 2002 yılında Dubai’de kuruldu.



Sık sık "Suudi yanlısı" bir gündemi olduğu gerekçesiyle eleştirilen El Arabiya, son dönemde Suriyeli isyancılara destek veren yayınlarıyla gündeme geliyor.



Kurum son olarak 2012’de Beşar Esad’ın Suriyeli muhaliflere yakın hacker gruplarının ele geçirdiği e-posta yazışmalarını yayınlamasıyla dikkat çekmişti. (Hürriyet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin