Ekvador'da bir gazeteci öldürüldü!

Gazeteci Fausto Valdivieso Moscoso 11 Nisan'da Ekvador'da öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Ekvador'da bir gazeteci öldürüldü!

Ekvadorlu gazeteci Fausto Valdivieso Moscoso 11 Nisan’da Ekvador’un Guayas kentinin merkezi Guayaquil’de öldürüldü. 



52 yaşındaki gazeteci öldürülmesinden birkaç saat önce saldırıya uğramış ancak yaralanmamıştı. Valdivieso   annesini ziyarete gittiği Guayaquil’de arabasından indiği sırada maskeli saldırganlar tarafından üzerine üç el ateş açılması sonucu yaralandı. Gazeteci hastaneye yetiştirilemeden hayatını kaybetti. 



Fausto Valdivieso Ecuavisa, Teleamazonas ve TC Televisión kanallarında çalışmıştı, bir süredir de serbest gazetecilik ve halkla ilişkiler danışmanlığı yapıyordu. 



Cinayetin araştırılmasını isteyen Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Valdivieso’nun internet üzerinden yayın yapan bir televizyonda hala gazetecilik yaptığını, suikastinin ardında yaptığı haberler olabileceği söyledi. 



Ekvador’da en son 1 Temmuz 2012’de fotoğrafçı Byron Baldeon öldürülmüştü. Ekvador Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) Risk Listesi’nde yer alıyor. CPJ’nin verilerine göre ülkede 2012’de üç gazeteci sürgüne gönderildi ve 11 radyo kapatılmaya zorlandı. Ekvador aynı zamanda RSF’nin 2013 yılı Basın Özgürlüğü Endeksi’nde (Press Freedom Index) 2012’ye kıyasla 15 sıra gerileyerek 119. sırada yer alıyor. (bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin