Ekşi sözlükten '28 Şubat' tasarımı!

Türkiye'nin en popüler sosyal yazar ağı ekşi sözlük 28 şubat 2016 tarihi itibariyle tasarımını değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ekşi sözlükten '28 Şubat' tasarımı!

Ekşi Sözlük'ün grili mavili eski tasarımının yerini alan beyaz zemin üzerine siyah fontlu yeni tema sözlükte hatırı sayılır çapta bir infiale yol açtı. Dün itibariyle logosunu da değiştiren ‘ekşi’ de yazarlar birçok farklı başlık açarak yeni tasarımla ilgili menfi ve müspet eleştirilerini sıraladılar. Yeni tasarımın beyaz zemini, eleştirilerden ziyadesiyle nasibini alırken yazarlar ‘site yönetimi’ne seslerini farklı yollarla duyurmaya hazırlanıyor. 



SEDAT KAPANOĞLU: YENİ TASARIM MOBİLDE ÇOK İYİ



Sitenin kurucusu Sedat Kapanoğlu, yeni tasarımı kişisel sosyal medya hesabından: “Yeni tasarım mobilde çok iyi (ve daha kullanışlı) cep telefonunuzdan ısrarla isteyiniz” sözleriyle savunurken beyaz zeminden kaynaklı ‘gözümüz yandı’ şikayetlerine de ‘gece görüşü modu’nu önererek cevap verdi.



DEVAMINI OKUYAYIM BUTONU



Sözlük’ün yeni temasındaki en büyük yeniliklerden biri de ‘devamını okuyayım’ butonu. Yazar ‘entry’sinin eskiden olduğu gibi bir çırpıda değil de kısım kısım sunulduğu yeni düzende okumaya devam etmek istediğinizi ‘ilgili butona basmak marifetiyle belli etmeniz kaydı şartıyla yazının kalan kısmını okuyabiliyorsunuz. Bu buton eleştirilerin odaklandığı noktalardan biri. Yazarlardan bir kısmı bu butonla sözlüğün Twitter ’laştırıldığını savunuyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin