Ekşi Sözlük yazarları Kemal Kılıçdaroğlu ile ne konuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam Kalamış’ta bir otelin toplantı salonunda otuza yakın Ekşi Sözlük yazarı ile buluştu. Basından bir tek Medyatava’nın davet edildiği toplantıda neler konuşuldu?

Google Haberlere Abone ol
Ekşi Sözlük yazarları Kemal Kılıçdaroğlu ile ne konuştu?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün akşam otuza yakın Ekşi Sözlük yazarı ile yapmış olduğu toplantıya basından bir tek Medyatava katıldı. Kılıçdaroğlu Amerika’da Cemaat ile katıldığı kahvaltılı toplantıdan, Zorunlu askerliğe, eşcinsel bir belediye başkanı adayından partideki kadın kotasına, İstanbul adayının ne zaman açıklanacağına kadar birçok soruyu cevaplandırdı. İşte toplantıdan ilginç tartışmalar.





Kalamış’ta düzenlenen toplantı saat 14.15’te başlayıp 17.00’ye kadar devam etti. Yaklaşık 30 Ekşi Sözlük yazarının katıldığı toplantıya Kılıçdaroğlu İstanbul il başkanları ile birlikte katıldı. İlk soru Kılıçdaroğlu’nun Amerika ziyaretinin nasıl geçtiği, Cemaat-AKP gerginliği ve Cemaat ile yapılan görüşme üzerine geldi. Konu ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu; “Cemaat ile AKP arasındaki gerilimi çok yakından takip ediyoruz. Bunun seçim öncesi yaşanması bir tesadüf değil. Türkiye’nin problemi haline getirilmesi çok yanlış. Bizde Amerika ziyaretimiz sırasında Cemaate yakın faaliyetlerde bulunan bir dernekten kahvaltı teklifi aldık, teklif onlardan geldi ve oturduk konuştuk. Birçok noktada ortak düşündüğümüzü, yaratılan ayrılıkların aslında suni ayrılıklar olduğunu söyledik. Bu dernek sonuçta Amerika’da Türkiye adına çok olumlu faaliyetler gösteren bir dernek, yapmış oldukları çalışmaları takdir ettiğimizi söyledik. Kahvaltıda onlara şunu söyledim: “Türkiye’de siyasete önyargı ile yaklaşılıyor. Keza CHP’ye de bir önyargı var. CHP seçmeninden de size karşı bir önyargı var. Bunu kırmamız lazım, ortak birçok paydamız var.” dedim.



Kılıçdaroğlu’na ikinci olarak CHP’nin iktidara geldiği takdirde eşcinsel evlilikleri yasallaştırıp yasallaştırmayacağını, bir Eşcinsel belediye başkanını aday gösterip göstermeyeceği sorusu yöneltildi. Bu soruya Kılıçdaroğlu; “Türkiye toplumunun henüz bu olgunluğa ulaştığını sanmıyorum. Bu yüzden CHP’nin eşcinsel bir belediye başkan adayını açıklaması ve eşcinsel evlilikleri yasal bir zemine oturtması söz konusu değildir.” açıklaması yaptı.





CHP içerisinde Şafak Pavey’in çok daha ilerici bir duruş sergilediği ve CHP’den daha önde bir politika ürettiğini bu yüzden CHP’de rahatsızlık duyulup duyulmadığını ve bir olası İstanbul adaylığının söz konusu olup olmadığını, CHP’nin Kamer Genç’in mi yoksa Şafak Pavey’in mi CHP’si olması gerektiği konusunda bir karar vermesi gerektiğini belirten katılımcılara Kılıçdaroğlu: “CHP’de Şafak Pavey’in rahatsızlığı sözkonusu değildir. Kamer Genç ve Şafak Pavey gibi geniş bir yelpazeye yayılmasını sakıncalı bulmuyorum. İstanbul adayımızı önümüzdeki Pazar açıklayacağız.”



CHP’nin darbeci imajından rahatsızlık duyup duymadığı, bunu CHP tabanından kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusu üzerine. “Bu darbeci kimliğinden rahatsızlık duyuyoruz. Darbelerden en çok rahatsızlık duyan ve darbelerin en çok mağduru olan parti CHP’dir. CHP’nin hiçbir yürüyüşünde, CHP’liler “ordu göreve” diye bir slogan atmamıştır. Zaten darbeci imajı yıkıldı.”



“CHP’nin logosunu ve adını değiştirmeyi düşünür müsünüz?” şeklindeki bir diğer soruya ise Kılıçdaroğlu: “CHP’nin isminde ve logosunu neden değiştirelim? 90.yılımız için ayrı bir logo çalışması zaten yaptırdık. Yedi renkten oluşuyor, her yerde kullandık. Kimi partililer o logoyu da takıyor. Her partide değişime ihtiyaç vardır. Son üç yılda en büyük değişim gösteren parti CHP’dir, değişimimiz devam ediyor ve edecek.”



Zorunlu askerliğin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu üzerine gelen bir soru üzerine de Kılıçdaroğlu: “Kısa vadede böyle bir şeyi düşünmüyoruz bu mümkün olmaz. Ama askerliği de profesyonel bir iş olarak yapmak isteyenlerin yapması gerektiğini biliyoruz. Bu anlamda kısa dönemler halinde askerliğin süresini düşüreceğiz ve profesyonel bir orduya geçiş sağlayacağız. Askerliği toptan kaldımak gündemimizde yok.” açıklaması yaptı.



Son olarak katılımcılara teşekkür eden Kılıçdaroğlu, katılımcılarında Ekşi Sözlük yazarları ile bir araya gelme cesareti gösteren bir parti başkanı olmasından dolayı cesareti için teşekkür ettiler.



(C) Medyatava Özel


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin