Ekrem İmamoğlu'nu Van'da İETT biletine yapılan zamlar terletti. Vatandaş, '3 kat zam yapıldı' dedi, İmamoğlu itiraz etti. Vatandaş zam konusunda haklı çıktı

İBB Başkanı İmamoğlu, esnaf ziyaretinde bulunduğu Van'da bir vatandaş ile İETT otobüslerine yapılan zamlar hakkında sohbet etti. Vatandaş İETT biletlerine 3 kat zam yapıldığını söyledi. İmamoğlu ise 3 kat zamma itiraz etti yüzde 40 oranında zam yapıldığını belirtti. Konu İETT Genel Müdürü'ne soruldu. Vatandaş haklı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu'nu Van'da İETT biletine yapılan zamlar terletti. Vatandaş, '3 kat zam yapıldı' dedi, İmamoğlu itiraz etti. Vatandaş zam konusunda haklı çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin kampa girdiği Van'da esnaf ziyaretinde bulunduğu sırada bir vatandaşla İstanbul'daki İETT otobüslerine yapılan zamlar hakkında konuştu.

"3 KAT OLMAZ, UYDURUYORSUN"

Esnafın otobüs biletlerine 3 kat zam yapıldığını söylemesi üzerine İmamoğlu, "3 kat olmaz, uyduruyorsun. Belediye otobüsüne 3 katı değil, yüzde 40 zam yapıldı" dedi. Vatandaşın ısrar etmesi sonucu İmamoğlu, İETT Genel Müdürü'nü aradı.

İETT MÜDÜRÜ VATANDAŞI DOĞRULADI

İETT Genel Müdürü ise konuyla ilgili olarak vatandaşı doğrulayarak "Belediye otobüsleriyle taşınmış ve çift bilet ücreti uygulanır bu hatlara. Bu hatları kullanmıştır muhtemelen. Bahsettiği dönemde otobüs biletlerimiz 3,5 liraydı, bugün 7,67 lira çünkü 3 kere zam geldi. Bir seneden uzun bir süre geçti vatandaşımızın bahsettiği süreden. Çift bilet olunca 15 küsüre geliyor" dedi.

"DEMEK Kİ VATANDAŞ HAKLI YANİ"

İmamoğlu, İETT Genel Müdürü'nden aldığı bilgilerin ardından "Demek ki vatandaşımız hemen hemen haklı yani" yorumunda bulundu.

İşte o görüntüler:

Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan davayla ilgili konuştu. Davanın duruşmasının 1 Haziran’da yapılacağının hatırlatılması üzerine İmamoğlu, şunları söyledi:

“DOĞRU KARAR VERMELERİNİ UMUYORUM”

“Memleketin her insanı mahkemelerden, yargıçlardan hukuk bekler. Ben de son anına kadar hukuk bekleyeceğim. Bugüne kadar verilen hukuksuz tüm kararları kınıyorum.

Ama yanı sıra ben hâlâ bu memleketin, bu güzel yurdumuzun yargıçlarına, savcılarına güvenmek istiyorum. Umut ederim doğru karar verirler.

Çünkü hukuk herkese lazım olacak. Herkese lazım. O karar vericilere bile lazım olacak. Onun için doğru karar vermelerini umuyorum.”

Ekrem İmamoğlu'nu Van'da İETT biletine yapılan zamlar terletti. Vatandaş, '3 kat zam yapıldı' dedi, İmamoğlu itiraz etti. Vatandaş zam konusunda haklı çıktı

“HUKUKSUZ OLARAK İÇERİDE HAPİS YATANLAR VAR”

İBB Başkanı İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay tarafından verilen karala ilgili olarak ise şöyle konuştu:

“Evet çok acı. İşte bu hukuksuz kararlar veriliyor. Hukuksuz yere içeride hapis yatanlar var. Sayın Kaftancıoğlu bunlardan birisi.

Ama dediğim gibi biz son anına kadar yine de hukuka uygun, adil bir karar bekliyoruz. İnşallah.”

Ekrem İmamoğlu'nu Van'da İETT biletine yapılan zamlar terletti. Vatandaş, '3 kat zam yapıldı' dedi, İmamoğlu itiraz etti. Vatandaş zam konusunda haklı çıktı - Resim : 2
Van’da esnaf gezisi yapan Mansur Yavaş, Tunç Soyer ve Ekrem İmamoğlu sık sık bir araya gelerek sohbet etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin