Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya sert cevap: Psikolojisi bozulmuş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bütçe görüşmeleri sırasında sarf ettiği "İBB'de 557 tane terör örgütü üyesi var" sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, "bekledim ki gelip alsınlar diye. Ama kimse gelmedi. Ben buradan çağrı yapıyorum, sağlık kuruluşları gelsinler psikolojisi bozulmuş Sayın Bakanla ilgili analiz yapsınlar." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya sert cevap: Psikolojisi bozulmuş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan personel alımları ile ilgili iddialarda bulunmuştu.

İBB'ye yaklaşık 33 bin kişi alındığını belirten Soylu, "Bu 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı. 455 tanesinin PKK ve KCK kaydı var. 80'inin DHKPC, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP kaydı var ve diğerlerinin kayıtlarını da gönderebilirim" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialarına cevap veren İmamoğlu, "Ne yazık ki hafta başından beri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Türkiye'nin bütçesi konuşulacağına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konuları konuşulur oldu" dedi.

"Evet borçlanıyoruz" diyen İmamoğlu, "Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi 10 metro yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi değişir değişmez, tek bir devlet bankası ve İller Bankası'ndan tek bir kuruş dahi kredi kullandırılmayan bir kuruluş. Zira bu akıl kötü bir akıldır. Kasım ayın bütçesini sundum ve üzerinden 15 gün geçti. 15 gün içinde kur farkının getirdiği fark 5 milyarın üzerinde. Bunlar konuşulacağına ne yazık ki 10 metro yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, Ekrem İmamoğlu'na laf atmayı tercih ediyorlar. Türkiye'nin bu bütçesinde başlarını öne eğip utanç duyacaklarına İstanbul'a laf atmayı kendilerine vazife kılıyorlar. Ama onlar konuşsun. Biz iş üretmeye devam edeceğiz" dedi.

İmamoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: "Bakan, 'İBB'de çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişi çalışıyor' dedi. Yani 86 bin İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanını zan altında bıraktı. Bakanın bu yaptığı ilk değil onlarcasını yaptı. Bekledim ki herhalde İBB'den gelip onları alacaklar. Çünkü terör örgütü üyesi ise bu kişiler, gelip tutuklayacaklardır"

İmamoğlu, "Ama ben kanunla hakkımı arayacağım. Kişisel haklarıma saldırı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurumuna saldırı üzerinden hukuk önünde hakkımı arayacağım" şeklinde konuştu. DHA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin