Ekrem İmamoğlu'ndan sert fezleke tepkisi: Sindirme operasyonunun son halkası

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında hazırlanan ‘dokunulmazlığın kaldırılması’ için hazırlanan fezlekeler için İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tepki gösterdi. İmamoğlu "Sindirme operasyonunun son halkası" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu'ndan sert fezleke tepkisi: Sindirme operasyonunun son halkası

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında hazırlanan ‘dokunulmazlığın kaldırılması’ için hazırlanan fezlekelere tepki gösterdi.

 İmamoğlu, ''İktidar, iki bine yakın dokunulmazlık fezlekesi içinden sadece CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ile Lütfü Türkkan’ın dosyalarını yarın TBMM komisyonu gündemine taşıyor. Bu, sürdürülen muhalefeti sindirme operasyonunun son halkasıdır'' ifadelerini kullandı.

Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, 11 Ocak’ta CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında hazırlanan ‘dokunulmazlığın kaldırılması’ fezlekelerini görüşecek.

NE OLMUŞTU?

Başarır hakkında Yalova 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gösterdiği tepki nedeniyle ‘duruşma hakimlerine alenen hakaret’ ve ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs‘ suçlarından fezleke düzenlendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 5 Kasım 2021’de Bingöl’de esnaf ziyareti sırasında asker yakınını kaybeden Tahir Gümren’e hakaret eden ve daha sonra özür dileyen Türkkan hakkında da ‘hakaret’ suçundan fezleke hazırlandı.

İki milletvekilinin fezlekeleri TBMM’ye gönderildi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, Türkkan ve Başarır’ın dokunulmaz dosyalarının görüşüleceği, TBMM Anayasa-Karma Komisyonu toplantısına katılmayacaklarını duyurdu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin