Ekrem İmamoğlu'ndan 2036 hedefi: Olimpiyatları İstanbul’a getirmek istiyoruz

Sporcularla buluşan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2036 Dünya Olimpiyatları’nı İstanbul’da düzenlemek istediklerini söyledi. Altyapının yetersiz olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, "Çok çalışacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu'ndan 2036 hedefi: Olimpiyatları İstanbul’a getirmek istiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Spor Kulübü’nün genç sporcuları ve aileleriyle buluşmasında; 2036 Dünya Olimpiyatları’nın İstanbul’da düzenlenmesini hedeflediklerini söyledi.

İmamoğlu, “Spor bilinci yüksek ve bütün branşlara ilgisi yüksek bir şehir olmak arzusundayız. Yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Hem kentimize bu değişimi yaşatmak hem de 16 milyon insanımızla dünyanın en güzel olimpiyatlarını bu şehirde gerçekleştirmek için çok çalışacağız ve hep birlikte başaracağımıza da eminim” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Spor Kulübü’nde faaliyet gösteren 2 bin 500 alt yapı sporcusu ve aileleriyle, Sultangazi Cebeci Spor Kompleksi’nde bir araya geldi. Buluşmaya eski İBB Başkanı Nurettin Sözen ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş de katıldı.

Programda gençlere seslenen İmamoğlu, kulübün geçmişten bugüne çok özenli çalışmalar yaptığını belirterek, kulübün kurucusu Nurettin Sözen’e teşekkür etti. İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Hayatımın en büyük şansı, gerçekten küçük yaşta çok özel bir beden eğitimi öğretmeniyle bilinçli bir şekilde sporla buluşmam bulmuştur" diyen İmamoğlu şöyle devam etti: "Spor kültürü, sporcu olmak, bir arada çalışabilmek, takım oyuncusu olmak, başarıya odaklanmak ama aynı zamanda centilmenliği unutmamak, dürüst olmak, müsabakanın kurallarına göre yapılmasını dönük prensipleri elde etme hususunda çok özel bir yeri vardır."

2036’DA OLİMPİYATLARI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

2036 Olimpiyatlarını İstanbul'da gerçekleştirmek istediklerini belirten İmamoğlu, "İstanbul’da bizler Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmak istiyoruz. 2036 yılında İstanbul Olimpiyatları’nı hep birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Paralimpik oyunları da hep birlikte İstanbul’da gerçekleştirmek istiyoruz. Tabii ki ilk hedefli sporcularımızın 2024 oyunlarında başarılı olmaları ve madalyalar kazanmaları. 40’ın üzerinde sporcuyu olimpiyatlara getirme konusunda hedef koyan bütün eğitimcilerimizin, antrenörlerimizin ve sporcularımızın şimdiden yolları açık olsun diyerek tebrik etmek isterim. Esas olan 2036’da bu kente olimpiyatları kazandırmak, bu kentin olimpiyatlara ev sahipliği yapması sadece tesislerle, spor salonlarıyla mümkün değildir. Yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Hem kentimize bu değişimi yaşatmak hem de 16 milyon insanımızla dünyanın en güzel olimpiyatlarını bu şehirde gerçekleştirmek için çok çalışacağız ve hep birlikte başaracağımıza da eminim."

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin