Ekrem İmamoğlu: Valiliğin deprem toplantısına çağrılmadım

İBB Başkanı İmamoğlu, Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısına davet edilmediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu: Valiliğin deprem toplantısına çağrılmadım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı'na (TAMPT) davet edilmediğini açıkladı.



İstanbul'da yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı'na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrılmadığı iddia edilmiş, İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada iddiaların asılsız olduğunu duyurmuştu.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki toplanma alanı tartışmaları ile ilgili açıklama yaptı.



Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:



"Bizim için esas olan depreme hazırlık yapmak. Bu şehrin insanların yaşadıkları kamu ve müstakil alanlarda sağlam bir yapıya sahip olmalarını sağlamak. Bu konuda her türlü hassasiyete sahibiz. Depremden önce, Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşme talebimde ilk olarak deprem konusunu gündeme getireceğimi açıklamıştım. Bu, başkan olarak depreme verdiğim önemin göstergesi. 3 gündür susuyorsam yapılan tüm polemilklere rağmen, elbette bir sebebi var. O da bu depremin polemiklere kurban gitmemesine olan hassasiyetimdir. Yoksa susmamın fırsata çevrilmesine zemin hazırlayacak veya izin verecek bir kişi de değilim. Bu konuyla ilgili, bu süreci bu şekilde yorumlayanları kınıyorum. Suskunluğumun iki sebebi var, ilki bu polemiğin depremin önüne geçmemesi için ısrarım ve direncim, ikincisi de devlet terbiyem, devlet adamlığı terbiyemdir. Herkesin de bu hassasiyetle davranmasını beklerdim ama olmadı.



"Devletimin çağırdığı her toplantıya gittim" diyen İmamoğlu, toplantıya çağrılmadığını açıkladı. İmamoğlu, "Toplantıya kim, ne zaman, nasıl, saat kaçta çağırmışlar açıklasınlar." dedi.

İmamoğlu, "Bu süreç bu konu kapansın istiyorum. Siyaseti unutup işimize bakalım. İnsanların bizden beklentileri var. İnsanlar sıkıntılı binalarda yaşıyor, çalışıyor, konumuz bu olmalı. Kimse benden siyasi polemik beklemesin." dedi.



İmamoğlu, şunları söyledi:



"Bir gün önce AFAD'ın 28 birim başkanından yarın rapor alacağım hesap soracağım diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı. Ben de Genel Sekreter yardımcımızı gönderdim. Basın mensubu arkadaşlar sorunca da konuyu büyütmemek adına "Genel Sekreter Yardımcımız ve arkadaşlarımız orada" açıklamasını yaptım. Vali Bey'i Valiliğin açıklamasından sonra telefonla aradım, tepkimi dile getirdim, açıklamalarının doğru olmadığını söyledim.

Beni birilerinin bir masaya isteyip istememesi umrumda değil. Ben 16 milyonun sorumluluğuyla işime bakıyorum" dedi.



İmamoğlu, "Beni depremin olduğu gün 18:30'da AFAD'daki toplantıya çağırdılar. Bu toplantı 14:00'te başlamıştı, 18:30'da çağırdılar, koşa koşa gittim. AFAD'daki ikinci toplantıya çağrılmadım." dedi. 



İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:



"Beni davet ettiler etmediler ben bu polemikle uğraşamam. Yakışmaz. Bugüne kadar konuşmadım ancak bazı devlet görevlilerinin işi büyüterek bu hale getirebileceğini düşünmedim. Suskunluğum ikrardan değildir, devlet terbiyemden dolayıdır. Konu depremdir, insanların hayatıdır."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin