Ekrem İmamoğlu kararıyla ilgili dikkat çeken açıklama: En çok sevinen Akşener ve İmamoğlu oldu. tv100'e konuşan Fatih Erbakan'dan asgari ücret ve EYT çıkışı geldi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100'de Deniz Gürel'in hazırladığı Ankara'da Neler Oluyor programında soruları yanıtladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak kararıyla ilgili çok dikkat çeken bir açıklama yapan Erbakan, "Bu karara en çok sevinen Ekrem İmamoğlu'nun kendisi olmuştur. Dün gördük. Adeta bir kutlama, bayram havası içindeydiler." dedi. Asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini açıklayan Erbakan, EYT ile ilgili de önemli mesajlar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu kararıyla ilgili dikkat çeken açıklama: En çok sevinen Akşener ve İmamoğlu oldu. tv100'e konuşan Fatih Erbakan'dan asgari ücret ve EYT çıkışı geldi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in siyasetten ekonomiye bütün sorularını tv100'de cevapladı.

İşte Fatih Erbakan'ın açıklamalarından satır başları:

Karar İmamoğlu'nun işine yaradı

Çok ağır suçlarda siyaseten yasak gelmesi bize uygun değil. Ama hukuk karar vermiş, gerekçeli kararı beklemek lazım. Bu karara en çok sevinen Ekrem İmamoğlu'nun kendisi olmuştur. Dün gördük. Adeta bir kutlama, bayram havası içindeydiler. İmamoğlu'na zarar değil, fayda getirecek bir süreç oldu. Millet mağdurun yanında oluyor. Millet İttifakı aday gösterirse seçimlerde aday olma ihtimali olursa bu da kendisinin çok işine yarayacak bir durumdur. İmamoğlu'nun adaylığı güçlendi. Bu karara sevinenler Meral Akşener Ve Ekrem İmamoğlu oldu. Kılıçdaroğlu için aynı şeyi söyleyemeyeeceğim. 6'lı masa içerisinde İmamoğlu'nun adaylığı için baskı gelebilir.

Siyasi bir kararsa ve iktidar kanadının etkisiyle alınmışsa iktidar kanadı açısından yanlış olur. Türk milleti her zaman mağdurun, mazlumun yanında oluyor. Sayın Cumhurbaşkanı da aynı böyle bir süreçle hapse girmişti, Cumhurbaşkanı oldu.

Siyasi yasak uygulanmazsa bu mağdur durumuyla seçimlerde aday gösterilmesi mümkün. İktidara karşı bir aday olarak çıkma ihtimali vardı ve dolayısıyla ‘Önünün kesilmesi için böyle bir adım atıldı’ diye insanların zihninde yer ediniyor.

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi

Bu doğruysa bunu kabul etmek mümkün değil. Burada bir iddia var ortada, yargılama var. Karşı tarafın da ifadesi var. Eğer böyle bir şey gerçekse en ağır ceza ile cezalandırılsın. Karşı tarafın da çok ciddi retleri var bu konuda. Suçun şahsiliği ilkesine dikkat etmek lazım. Bütün cemaati suçlamak doğru değil. CHP içinde de taciz iddiaları oldu, bütün CHP'liler için aynı şeyi söyleyemesek de aynı şeyi burada yapmak lazım. Bu arada cemaatlerin de holdingleşmemesi lazım.

EYT

EYT konusuyla ilgili biz hep EYT'lilerin yanında olduk. Önce faiz ödemeleri demek yerine önce millet demeli. Ama biz bunu görmüyoruz. Sineğin yağı hesap edilmemeli. Bütçe, imtiyazlı holdinglere KKM, faiz ve israf harcamalarına ayrılıyor. Ama EYT mağdurları öncelikli olmalı. 

Asgari ücret

Türkiye'de 2021 de 10 milyon 361 milyon haneye yardım yapılmış. Bu kadar insan sosyal yardıma muhtaç demek. Geçtiğimiz kış 4 milyon haneye kömür ve doğalgaz desteği yapıldı. İktidar açıkladı bunu. Asgari ücretli ve emekli aç çünkü. Açlık sınrı 8000 bin lira seviyelerinde. Bu sınırın olduğu yerde 5500 lira asgari ücret "açlık" demektir. Tek başına bir insanın yaşayabilmesi için 10 bin 40 liraya ihtiyaç var. Dolayısıyla asgari ücretin yüzde 150 artışla 14 bin lira seviyesine getirilmesi gerekir. Net rakam verirsek 14 bin 570 liralık bir rakamın olması lazım.

Millet İttifakı davet geldi mi?

Resmi bir davet alıp almadığımızdan konusu tartışılır. Emin değiliz. Sohbet arasında konuşmalar ve davetler oldu. Ancak direkt bir davet almadık. Herhangi bir davet alsak görüşnmeyiz demeyiz. Davete icabet ederiz elbette.

Diğer masadan da net bir davet almadık. Dolaylı yollardan bir iki duyum almışlığımız var. Ancak altılı masa girilebilecek bir masa değil. Ciddi bir şekilde eleştridğimiz bir masa çünkü. Katılmayız. Ekonomik reformları 20 senedir yapamamaları şimdi de yapamayacaklarının teminatı. Cumhur İttifakı'nın gitmesi grekiyor. Rifkin'i danışman yapan, daha düşük faizle borç alacağız diyen Ali Babacan'ın olduğu masayı seçmeyiz.

LGBT çıkışı

LGBT sapkınlıktır. doğal yoldan üreyemeyen cinsiyetsiz bir toplum oluşturmanın altyapısıdır. Bu sözleşme için Hristiyan dünyası da tepkili. Putin de tavır koydu bu sözleşmeye. Kadına şiddeti önleme amacıyla ortaya çıktı. Bu sözleşme ilaç olsa cinayetler daha da artmazdı. Bu anlaşmanın tarafları sözde namusun kökünden kazımak için gerekeni yapacaklarını maddelerine eklemişler. Bu kavramın kazınması ortadan kaldırılması ne demek? Şiddeti kabul etmiyoruz. Bu zaten inancımıza göre de uygun değil. Ama dayattıkları 6284 ile kaç baba kadının beyanı esas alınarak evden uzaklaştırıldı kaç aile parçalandı? Kaç baba intihar etti dinlemeden etmeden uzaklaştırdılar ailelerinden. Biz buna karşıyız. Cinsiyet kavramı yok sayılamaz. Cinsiyet vardır çünkü. Ya kadın doğarsın ya da erkek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin