Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis ve siyasi yasak kararına AK Parti'den ilk tepki geldi. Bülent Turan istinaf ve Yargıtay'ı işaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verildi. İmamoğlu için verilen bir başka karar ise siyasi yasaktı... İmamoğlu hakkında verilen karara AK Parti cephesinden ilk tepki geldi. AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan istinaf ve Yargıtay'ı işaret etti. AK Partili Şamil Tayyar ise, "Muhtemel rakibimizi 6’lı masa değil mahkeme belirledi." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis ve siyasi yasak kararına AK Parti'den ilk tepki geldi. Bülent Turan istinaf ve Yargıtay'ı işaret etti

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), Ekrem İmamoğlu'na verilen yargı kararıyla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

Turan, "Biz siyasi rekabeti önemseyen bir ekibiz. Biz meydanlarda siyasi polemik yapmayı seven bir ekibiz. Şu an kesinleşmeyen bir karar söz konusu. Yerel mahkemenin verdiği bir karar var. Ancak bundan sonraki süreçte hem İstinaf hem Yargıtay boyutu olacaktır. Yani kesinleşmeyen bir karar var. Biz isteriz ve dileriz ki tüm siyasi rakiplerimiz hakarete varan, davalara konu olan açıklamalar yapmasın. Ancak meydanlarda gümbür gümbür demokratik bir yarış yapalım" ifadelerini kullandı.

İşte Turan'ın o açıklaması:

 "MUHTEMEL RAKİBİMİZİ 6'LI MASA DEĞİL MAHKEME BELİRLEDİ"

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, İmamoğlu kararına ilişkin açıklama yaptı.

Tayyar, "Muhtemel rakibimizi 6’lı masa değil mahkeme belirledi. İmamoğlu’nun önündeki tüm parti içi bariyerleri yıktı, adaylık yolunu açtı. Siyasetin doğal akışına yön verdi. Çöküşteki İmamoğlu’na can simidi oldu. Kılıçdaroğlu ve ekibini ise üzdü" dedi.

 

“Bu kararlar üzerinden karalama siyaseti yapmak yanlıştır”

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise, “İmamoğlu'nun YSK Üyelerine "ahmak" diyerek hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle verilen mahkumiyet kararı ilk derece mahkemesinin kesin olmayan kararıdır. İstinaf ve temyiz yolu açık olan bir karar üzerinden fırtına kopararak mağduriyet algısı oluşturmanın kimseye faydası yoktur. Kararın, iktidarın talimatıyla verildiği iddiası karalama siyasetinden ibarettir. Yargı kararları eleştirilebilir, ancak bu kararlar üzerinden karalama siyaseti yapmak yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devleti'dir, bağımsız ve tarafsız yargıya müdahale söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

Emin Akbaşoğlu: Bağımsız yargı kararını verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasına dair Meclis’te yaptığı açıklamada "Bağımsız yargı kararını verdi, hiç kimsenin hakaret etme özgürlüğü yok" diye konuştu.

TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Muhalefet milletvekillerinin kararı eleştirmesi üzerine söz alan Akbaşoğlu, “Sayın İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla ilgili yapılan yargılamada bir karar verilmiştir. Bunun kanun yolları açıktır. Bu konu ile ilgili yasama Meclisinde görüşme yapılamayacağını ifade ediyorum” dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin