Ekrem İmamoğlu-Canan Kaftancıoğlu arasındaki kavgada yeni perde. İmamoğlu'ndan açıklama geldi: Bahsi geçen bu kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' kavgası patlak vermiş ve Kaftancıoğlu'nun İmamoğlu için sert ifadeler kullandığı iddia edilmişti. Medyatava da bu iddiaları dile getirmişti. İkili arasındaki gerginlikle ilgili İmamoğlu'ndan açıklama geldi. İmamoğlu kavga için çok net 'hayır' ya da 'evet' ifadeleri kullanmadı ancak dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu-Canan Kaftancıoğlu arasındaki kavgada yeni perde. İmamoğlu'ndan açıklama geldi: Bahsi geçen bu kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘adaletli, disiplinli, bereketli’ sözleriyle tanımladığı ‘2023 Yatırım ve Hizmet Bütçesi’ sunumu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, gazetecilerin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve AK Parti’nin stadyumda düzenlediği ‘İstanbul Buluşması’na kadar birçok sorusuna, çarpıcı yanıtlar verdi.

İmamoğlu, “CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile aranızda olduğu iddia edilen bir polemik söz konusu. Bununla ilgili bir açıklamanız olacak mı” sorusunu, “Canan Kaftancıoğlu, nezaketli bir hanımefendidir. Yani bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir, diye düşünüyorum. Söyleyeceğim bu kadar” şeklinde yanıtladı.

İSTANBUL BULUŞMASI YORUMU

Gazeteciler, İmamoğlu’na, AK Parti’nin stadyumda düzenlediği ‘İstanbul Buluşması’ için Metro İstanbul’un özel seferler düzenlemesinin eleştirildiğini aktardı.

İmamoğlu bu yöndeki soruya ise, “Biz, her demokratik buluşmaya sonsuz katkı veririz. Partiler var ve özgür bir biçimde iletişimlerini yapabiliyorlarsa, özgür bir biçimde eşitlikçi bir ortamda propagandalarını yapabiliyorlarsa, o ülkede olgun bir demokrasiden bahsedebiliriz. Ben, İBB Başkanı olarak olgun demokrasiye katkı sunmaktan büyük keyif ve onur duyan bir Belediye Başkanıyım. Onun için yapılan hizmeti, arkadaşlarım adına tebrik ediyorum” yanıtını verdi. 

 

KAFTANCIOĞLU POLEMİĞİ NEDİR?

Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu arasındaki sert tartışmayı ilk olarak 21 Kasım'da Medyatava duyurmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında bu konuda bir gerginlik yaşandığı öne sürülmüştü. CHP kulislerinden alınan bilgilere göre İstanbul'da bir otelde bir araya gelen Kaftancıoğlu ile İmamoğlu arasında cumhurbaşkanlığı adaylığı gerilimi yaşandı. Aday olmak için nabız yokladığı öne sürülen Ekrem İmamoğlu'nun Canan Kaftancıoğlu'na bu isteğini yönelttiği ve Kaftancıoğlu'ndan kendisi için destek istediği iddia edildi.

Ekrem İmamoğlu'nun Kaftancıoğlu'na Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı kendi adaylığını desteklemesini istediği ve 'tarafını seç ya benimle ya da Kemal Bey'le ol' dediği iddia edilirken, Kaftancıoğlu'nun ise bu talep karşısında İmamoğlu'na yönelik sert bir cevap verdiği "Haddini bil, ben il başkanıyım benimle bu şekilde konuşma" tepkisinde bulunduğu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından yana tavır koyduğu iddia edildi.

İkili arasında geçen bu gergin görüşmeden sonra Kaftancıoğlu'nun toplantıyı terk ettiği belirtilirken, Kaftancıoğlu'nun bu toplantıdan hemen sonra CHP İstanbul İl Yönetimi'nde başkan vekili olan İmamoğlu'nun kuzeni Ufuk İnan'ı görevden aldığı iddia edildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin