Ekrem İmamoğlu, Bakan Nebati'ye metro kredisi imzasını attırdı. İmamoğlu'ndan Bakan Nebati'ye işbirliği ve diyalog çağrısı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından Bakan Nebati'ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için kredi onayı çağrısında bulunmuştu. Bakan Nebati kredi için imzanın atıldığını duyurdu. İmamoğlu da Bakan Nebati'ye 16 milyon İstanbullu adına teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu, Bakan Nebati'ye metro kredisi imzasını attırdı. İmamoğlu'ndan Bakan Nebati'ye işbirliği ve diyalog çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye çağrıda bulunmuştu.

Göztepe Metrosu için kredi bulduklarını ancak Bakan’ın imzasını beklediklerini söyleyen İmamoğlu, Bakan Nebati’ye son dönemde gündemden düşmeyen cümleleri üzerinden seslenmişti.

İmamoğlu, “Nöroekonomi, heterodoks yaklaşım, epistemolojik kopuş vs bu imzayı atın Sayın Bakan” ifadelerini kullandı.

“Ataşehir Göztepe Metrosu için kredi bulduk ama Hazine ve Maliye Bakanı aylardır imzayı atmıyor” diyen İmamoğlu, İstanbul'un kalbine Finans Merkezi yapıldığını ama metrosunun olmadığını belirterek, “zarar, ziyan, yazık, günah” yorumunda bulundu.

BAKAN NEBATİ: İMZA ATILDI

Bakan Nebati de İmamoğlu'na Twitter'dan cevap verdi. Bakan Nebati, "Sayın İmamoğlu, “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı” projesine ilişkin dış finansman ihtiyacını karşılayacak temin izni, geçtiğimiz hafta İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere Bakanlığımız tarafından imzalandı. Vatandaşlarımızın faydalanacağı bir hizmet söz konusuysa inceleme ve değerlendirme sürecinde asla parti ayrımı gözetmeyiz. Umarım belediyenin ulaşım altyapısında son dönemde oluşan sorunları giderir, mevcut projelerin üstüne beton dökmez ve İstanbulluları yollarda bırakmazsınız!" diye yazdı.

İMAMOĞLU CEVAP VERDİ

İmamoğlu da Bakan Nebati'ye şu cevabı verdi:

Sayın Bakan Nebati; öncelikle 16 milyon İstanbullu adına bu imza için teşekkür ederim. Hizmetlerin, halkımıza daha hızlı sunulması konusunda sıkı işbirliğine ve diyaloğa hazırız.

NE OLMUŞTU?

İmamoğlu, bugün İSKİ Kadıköy Atık Su ve Yağmur Suyu Yatırımları Temel Atma Töreni’ndeki konuşmasında da bu konuya değinmişti. “Acaba farklı düzlemlerde mi yaşıyoruz diye, özellikle son kurduğu cümlelerden sonra düşünmeye başladım” diyen İmamoğlu, şunları dile getirmişti:

“Arkadaşlarıma, onun anlayacağı literatürden cümleleri bana hazırlamalarını istedim. Ve bir dahaki konuşmamda, o ‘heterodoks’ ve benzeri kelimeleri içine katarak, kendisine İstanbul'dan mesaj vermeyi düşünüyorum. Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası'nın bize, ‘Paranız hazır’ diye sunduğu bir krediyi… Sadece imza… Teminat değiller. Yani bize kefil dahi olmuyorlar. Sadece bir imzayı esirgemenin anlamını, ben, bir türlü bulamıyorum. Biz bunu her halükarda yaparız. Bakın; kredisi yok diye durdurulan Bostancı-Dudullu hattını tıkır tıkır yaptık. Bu yıl sonunda açıyoruz. Bostancı'dan Dudullu'ya, 14 kilometre. Olağanüstü bir metro hattını, yine Kadıköy sınırlarında, Kadıköylülerle buluşturuyoruz. Dolayısıyla, ne yaparlarsa yapsınlar işimize ve yolumuza devam edeceğiz.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin