Ekrem İmamoğlu, Atatürk tablosunu yeniden astı

Mazbatasının iptal edilmesinin ardından İBB'deki başkanlık odasından indirilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu, Atatürk tablosunu yeniden astı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık makamına astığı ve YSK kararı ile mazbatası elinden alınınca odasından indirilen Atatürk tablosunun bu kez 'ikizi' tekrar yerine asıldı. İmamoğlu, tablonun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşıp altına, "Bu tablonun anlamı benim için hep özel olmuştu. Şimdi, yeniden olması gerektiği yerde" notunu düştü.



Ekrem İmamoğlu, Atatürk tablosunu yeniden astı



31 Mart seçimlerinde İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde makam odasında asılı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu güzel tablosunu yeni başkanlık makamına asmıştı. Tabloda, Atatürk depremzede bir vatandaş ile ilgilenirken resmediliyordu. 6 Mayıs’ta seçimlerin iptal edilmesinin ardından İBB Başkan Vekili olarak görevlendirilen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından Atatürk tablosu tartışmalı şekilde kaldırılmıştı.



Ekrem İmamoğlu mazbatası elinden alındıktan sonra başkanlık makamında indirilen o ilk tabloyu Beylikdüzü Belediyesi’ne hediye etmişti.



Ekrem İmamoğlu, Atatürk tablosunu yeniden astı - Resim : 2



İmamoğlu “Tablo kalsın. Ben oraya tekrar geri döneceğimi biliyorum. İkincisi, ben onu hediye etmekten onur duyarım da dedim. Ama ısrarla bizim arkadaşlarımıza geri verdiler” demişti.



İmamoğlu’nun 23 Haziran’da ikinci kez açık ara farkla kazandığı seçimin ardından sosyal medyada binlerce kişi “O tablo yeniden asılacak” paylaşımında bulunmuştu. Ve hak yerini buldu, o tablo yerine asıldı.



'ŞİMDİ YENİDEN OLMASI GEREKTİĞİ YERDE'



Başkan Ekrem İmamoğlu, İBB binası önündeki coşkulu kalabalığa seslenişten sonra makam odasına yeniden astığı Atatürk tablosunun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak altına, “Bu tablonun anlamı benim için hep özel olmuştu. Şimdi, yeniden olması gerektiği yerde.” ifadelerini kullandı.



Ekrem İmamoğlu, Atatürk tablosunu yeniden astı - Resim : 3


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin