Ekrem İmamoğlu 11. öğrenci yurdunu açtı: Ülkeyi bataklıktan hep beraber kurtaralım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üniversite öğrencileri için açtığı 11. yurt olan Cüneyt Arkın Öğrenci Yurdu'nda konuştu. 3,5 yılda 11 yurt, 57 kreş açtıklarını belirten İmamoğlu, "Biz geldiğimizde 1 tane yoktu" dedi. Ekonomideki gidişata dikkat çeken İmamoğlu, "Ülkeyi bataklıktan hep beraber kurtaralım" sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verme çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu 11. öğrenci yurdunu açtı: Ülkeyi bataklıktan hep beraber kurtaralım

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘İBB Bağcılar Cüneyt Arkın Öğrenci Yurdu ve Gençlik Kompleksi’nin açılışının ardından açıklamalarda bulundu. İBB’nin geçmiş dönemde bir tane bile yurt açmadığını belirten İmamoğlu, “Bakın, burası ve bunun gibi iki yurt daha öğrenci yurdu olarak yapılıyor, doğru ama bu yurtlar, öğrenci yurtları belediyenin bile olmayacaktı. Bu sene tam 5 bin üniversite öğrencisi, bu yurtlarda bizim misafirimiz olacak ve nicesi. Kızlar, Anadolu'dan gelen kızlar, sizin gibi üniversite okumuş, okuyacaklar ve o kızlar ne diyor biliyor musunuz? ‘Bu yurt olmasaydı, bize burs vermeseydiniz biz üniversite okuyamayacaktık’” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘300 Günde 300 Proje’ maratonu kapsamında Bağcılar’da inşa edilen ‘İBB Bağcılar Cüneyt Arkın Öğrenci Yurdu ve Gençlik Kompleksi’ni, Türk sinemasının unutulmaz jönü merhum Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır ve oğlu Kaan Cüreklibatır’ın katılımıyla bugün hizmete açtı.

3,5 senede 11 öğrenci yurdu, 57 kreş açtıklarını belirten İmamoğlu, kısa vadede kreş sayısını 70'e çıkaracaklarını duyurdu. Kadınların çalışma hayatına katılımı kolaylaştırmaya çalıştıklarının altını çizen İmamoğlu, 0-4 yaş arası çocuğu olan annelerin ücretsiz yararlandığı anne kart uygulamasını 500 bin annenin kullandığını söyledi.

İmamoğlu şöyle konuştu; "Bu paralar sizin, benim değil. Ben size lütufta bulunmuyorum. Bu paralar sizin, sizin paralarınızı hayırlısıyla harcamaya çalışıyorum. İsraf etmiyorum, sağa sola savurmuyorum."

Bağcılar Kirazlı Metro İstasyonu Meydanı'nda da vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu, "Tarihi bir seçimin arifesindeyiz. Önümüzde iki seçenek, ya değişime oy vereceğiz ve ülkeyi saplandığı bu bataklıktan, ekonomik çöküşünden, işsizlikten, yoksulluktan, adaletsizlikten hep birlikte kurtaracağız ya da cennet vatanımızın, bu güzel milletimizi göz göre göre bir girdabın içinde oradan oraya ne yazık ki savrulmasını seyredeceğiz" dedi. 

"KILIÇDAROĞLU'NA VERİN BU İŞ BİTSİN"

İmamoğlu, "Bu insanlar, son 1-1,5 aydır dillerindeki bütün kötülükleri kustular. Bize 'terörist' dediler. Kendilerine oy vermeyenlere 'terörist' dediler. Topluma öyle zarar verdiler ki. Ama bu kardeşimiz size söz veriyor. Bakın biz, asla ve asla kötü dil kullanmayacağız. Ben hepinize net olarak ifade edeyim: Efendiliğiyle, bu milleti birbirinden ayırmayan yüreğiyle, hak, hukuk, adalet mücadelesiyle, Millet İttifakı'nın bugünlere gelme sebebi olan,  Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na verin oyları, bu iş bitsin. Bu yeni dönem, bu oy kullanacağımız süreç, bir cumhurbaşkanı değiştirme süreci değil sadece. Bu süreç, bunların uydurduğu o kötü rejimin, o sistemin çöpe atılacağı bir seçim. O sistemi çöpe atacağız. Milletin sistemi, Cumhuriyetin sistemi, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bu sistem gelecek" dedi.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin