Ekrem Dumanlı'ya Erdoğan'a hakaretten dava!

Ekrem Dumanlı hakkında dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem Dumanlı'ya Erdoğan'a hakaretten dava!

Today's Zaman Gazetesi'nde yer alan bir haber nedeniyle gazetenin eski Genel Müdürü Ekrem Dumanlı ve editör İbrahim Türkmen hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a haraketten 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.



Today's Zaman Gazetesi'nde 9 Ocak 2015 tarihinde yayınlanan “Erdoğan slams terrorist attack launched by Boko Haram militansö başlıklı haber üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Ahmet Özel'in şikayeti üzerine, gazetenin eski Genel Müdürü Ekrem Dumanlı ve editör İbrahim Türkmen hakkında “Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan dava açıldı.



Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Ahmet Özel'in yayınlanan haber nedeniyle 19 Mart 2015 tarihinde bir dilekçe ile şikayette bulunduğu hatırlatıldı.



Yapılan soruşturmada 'Başçalan' isimli Twitter hesabından bir mesaj yayınlandığı, yayınlanan mesajda Erdoğan'ın danışmanı vasıtasıyla THY üzerinden Nijeryaya silah gönderdiğinin iddia edildiği belirtilen iddianamede, “Bu iddialar THY tarafından inkar edilmiş ancak ses kaydı kamuoyunda soru işaretlerine yol açmıştı. THY tarafından bu iddialara karşı yapılan açıklamada 'Türk Hava Yolları vasıtasıyla ne kayıtlarda yer alan ülkeye ne de başka bir ülkeye silah transferi yapılmıştır' denildi. Başçalan rumuzlu twitter kullanıcısının youtube'a yüklediği bu ses kaydına göre Yönetici Asistanı Mehmet Karakaş'a ait olduğu belirtilen ses, Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank'a ait olduğu belirtilen sese, Nijerya'ya silah transferi ile ilgili suçluluk duyduğunu belirtmiş ve 'bu silahlarla Müslüman mı Hıristiyan mı öldürüleceğini bilmiyorum' demişti. Bu ifadelerle Sayın Cumhurbaşkanı'nın suç örgütüne silah sevkiyatı sağlayarak yardım ettiği yönündeki beyanlar ile gerçek ile ilgisi olmayan eylemler isnat edilerek hakaret hakaret eyleminde bulunuldu" denildi.



İddianamede her iki sanığın da Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin