Ekranda söz sahibi olmak için kampanya başlattılar

Berlin Türk Cemaati (TGB), Berlin Brandenburg Radyo ve Televizyon Yayın Denetleme Üst Kurulu’nda Müslümanların da temsil edilmesi için imza kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Ekranda söz sahibi olmak için kampanya başlattılar

Televizyon ve radyo denetleme kurullarında Hristiyan ve Yahudi temsilcilerin yer aldığını fakat Müslüman temsilcilerin yer almadığını söyleyen TGB Başkanı Bekir Yılmaz, 19 Şubat 2015 tarihinde yeniden seçilecek olan RBB Üst Kurulu’nda göçmenler adına yer almak istediklerini ifade etti. 



“RRB’nin üst kurulunda, Protestan, Katolik, Yahudi cemaatiyle, sendika, spor, partilerin temsilcileri yer alıyor. Toplumun geniş kesiminin temsili var ama Müslümanların yok. Biz bunun değişmesini istiyoruz" diyen Bekir Yılmaz, topladıkları imzayı eyalet meclisinde grubu bulunan partilere ve RBB’ye göndereceklerini söyledi. Hedeflerinin ilk aşamada 15 bin imza toplamak olduğunu belirten TBG Başkanı Yılmaz, "Müslümanlar ve Türkler toplumda söz sahibi olmak istiyorlarsa kampanyamıza destek vermeliler" şeklinde konuştu.



“Berlin’de ve Almanya’da göçmenlerin toplumsal yaşama katılmaları isteniyor. Katılım dediğiniz şey tek taraflı olmaz. Karar mekanizmalarından uzak tutarsanız uyum sağlamak mümkün olmaz.” ifadelerini kullanan Yılmaz, 21 Kasım 2014 tarihine kadar devam edecek kampanyada en az 15 bin imzaya ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin