EKOTÜRK kadrosuna hangi deneyimli isim katıldı?

EKOTÜRK, yeni yayın dönemine güçlü isimlerle giriyor.

Google Haberlere Abone ol
EKOTÜRK kadrosuna hangi deneyimli isim katıldı?

Ekonomi ve Finans televizyonculuğunda başarılı programlara imza atmış olan Hande Demirel, Yönetim Katı programı ile EKOTÜRK ekranlarına geliyor.



İş dünyasının üst düzey yöneticilerinin konuk olacağı Yönetim Katı EKOTÜRK’te başlıyor. Ekonomi muhabirliği, editörlük, gazetecilik ve insan kaynakları alanındaki deneyimleri de bulunan Hande Demirel, Ekotürk TV’de iş dünyasının önde gelen isimlerini, firma sahiplerini ve üst düzey yöneticileri Yönetim Katı'nda ağırlayacak. Hande Demirel ile Yönetim Katı 16 Eylül’den itibaren EKOTÜRK’te başlıyor.



EKOTÜRK kadrosuna hangi deneyimli isim katıldı?



16 Eylül’de yeni yayın dönemine 'merhaba' diyecek EKOTÜRK'te yapılan hazırlıklarla ilgili, kanalın Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Ali Değermenci, şunları söyledi:



"Uzun zamandır yeni yayın dönemi için hazırlıklar yaptık. Yeni dönem için güçlü isimler ile el sıkıştık. El sıkıştığımız isimler ekonomi ve finans haberciliğinin önde gelen isimleri. Kısa süre içinde el sıkıştığımız tüm isimleri kamuoyu ile paylaşacağız. Yeni bir yazılım ile grafikler ve veriler çok özel görsellerle ekrana yansıyacak. Yayın akışımız sabah 6.30’da başlayacak ve gece 23.00’a kadar canlı olarak sürecek. Ekranımızda Türkiye ve küresel piyasalarla ilgili her gelişme sıkı şekilde takip edilecek ve izleyicilere sunulacak..."



Hande Demirel kimdir?



Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi yüksek lisans mezunu. Gazeteciliğe lisans eğitimi sırasında merak saldı. 1997 yılında, henüz öğrenciyken, Sabah Dergi Grubu 1 Numara Yayıncılık’ta sektör dergilerinde görev alarak işe başladı.



Sabah Gazetesi’nde ekonomi muhabirliği yaptı. 2001 yılında Sabah Gazetesi bünyesinde çıkarılan ilk insan kaynakları gazetesi “İşte İnsan’ın kurucu ekibinde yer aldı.



Posta ve Hürriyet gazetelerinde çeşitli yazıları yayınlandı. 2002-2010 yılları arasında Türkiye’nin bir numaralı iş ve ekonomi dergisi Capital’de muhabir, editör ve son olarak Haber Müdürü olarak görev aldı.



2011 yılında BloombergHT’nin Londra temsilcisi olarak Londra’ya yerleşti. Bloomberg International’ın Avrupa Merkez Ofisi’nde 2 yıl bu görevi sürdürdü. Bu süreçte New York ve Roma’da da çeşitli görevlerde bulundu.



London School of Journalism’de aldığı uluslararası gazetecilik eğitiminin yanı sıra son 8 yıldır üzerinde yoğunlaştığı finans ve para piyasaları alanında çeşitli sertifika programlarını tamamladı.



Bugüne kadar dünyada ve Türkiye’de onlarca CEO ve iş adamı ile röportajlar yapan Hande Demirel, finans sektörünün yanı sıra yönetim, liderlik, insan kaynakları, pazarlama, iş modelleri ve stratejileri üzerine araştırmalar hazırladı. Çok sayıda iş kitabı özeti, Capital dergisinde yayınlandı.



2001-2010 yılları arasında ayrıca, Doğan Burda Dergi Grubu bünyesinde, teknoloji dergisi “Digital”, Siemens AG’nin tüm dünyada yayınladığı ve gelecek teknolojileri ile uygulamalarına yer verdiği dergisi “Gelecek ve Trendler”, iş dünyasına yönelik life style dergisi “CEO Life” gibi yayınların yönetmenliğini üstlendi. Yatırım fonları, bireysel emeklilik sistemi, faktoring üzerine yayınlar hazırladı. Özel sektöre kurumsal dergiler, iletişim danışmanlığı yaptı.



Türkiye’ye döndüğü Eylül 2013 tarihinden Ekim 2018 tarihine kadar BloombergHT’de Piyasa Hattı, KOBİ Destek, Fokus ve Akıllı Para adlı programları, BloombergHT Radyo’da İşbaşı programını hazırlayıp sundu.



Ekim 2018’de BloombergHT’den ayrıldı, Kasım 2018’de Türkiye’nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu Radyo Gedik’i kurdu. Radyo Gedik’te halen her sabah Günaydın ve Ekonomi Sohbetleri adı altında iki ayrı programı hazırlayıp sunuyor.



İstanbul Gedik Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret alanında doktora yapan Hande Demirel, aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak Yeni Medya dersleri veriyor.



İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Hande Demirel, bir dünya vatandaşı olarak, gazeteci kimliğinin yanı sıra müzik, sanat, toplum bilim ve seyahatle meşgul.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin