Ekonomist Özsoy'dan Euro/dolar paritesi değerlendirmesi: İhracatçı için kritik önemde

Ekonomist Murat Özsoy'dan Euro/dolar paritesi değerlendirmesi geldi. Özsoy, paritedeki değişimlerini ihracatçılar için kritik önemde olduğuna dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Ekonomist Özsoy'dan Euro/dolar paritesi değerlendirmesi: İhracatçı için kritik önemde

Biz Finans Kurucu Ortağı Finans Uzmanı-Ekonomist Murat Özsoy, Euro/dolar paritesine direkt olarak etki edecek üç önemli gelişme için değerlendirmelerde bulundu.

Özsoy "Bu haftanın genelinde sert iniş çıkışlar olabileceği gibi ana trend olarak paritenin euro lehine gelişmesini ve 1.05’in daha da üzerine çıkmasını bekliyorum" dedi

Yeni hafta başlarken ekonomi dünyasının gözü euro/dolar paritesine direkt olarak etki edecek üç önemli gelişmede.

Küresel makro ekonomik veri ajandasında salı günü ABD enflasyon verisi, çarşamba günü FED’in faiz kararı ve perşembe günü de Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı yer alıyor.

Biz Finans Kurucu Ortağı Finans Uzmanı-Ekonomist Murat Özsoy bu üç önemli gelişmeyi ve olası senaryoları değerlendirdi.

Özsoy  şunları söyledi: Hatırlayacak olursak bu sene Eylül ayının sonlarında paritenin 1’in altına inmesi, hammaddeyi dolar cinsinden alıp bunu işledikten sonra nihai ürünü ana ihracat pazarlarımız olan euro bölgesine euro ile ihraç eden ihracatçı kesim için önemli bir sorun teşkil etmişti.

Kasım ayının başlarında yeniden toparlanarak 1 seviyesinin üzerine çıkan parite şu sıralar 1.05 seviyelerinin biraz üzerinde.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin