Ekonomist Murat Kubilay'dan kariyeriyle ilgili flaş karar: Ya Londra'ya dönecektim ya siyasete atılacaktım... Murat Kubilay kimdir?

Genç İşsizler Platformu Kurucusu iktisatçı ve uluslararası finans uzmanı Dr. Murat Kubilay siyasete atılmaya karar verdiğini söyledi. Kubilay bu kararını, "Ya Londra'ya dönecektim ya burada kalıp sonuna kadar mücadele edecektim. İkincisini tercih ettim" diyerek duyurdu. İşte Kubilay'ın siyaset yapacağı parti...

Google Haberlere Abone ol
Ekonomist Murat Kubilay'dan kariyeriyle ilgili flaş karar: Ya Londra'ya dönecektim ya siyasete atılacaktım... Murat Kubilay kimdir?

Ünlü ekonomist Murat Kubilay aktif olarak siyasete atılacağını duyurdu.

Bu açıklamayı sosyal medyasından yapan Kubilay şu ifadeleri kullandı:

Ya yeniden Londra’ya dönecek ve bugüne kadar yaptığım katkılarla yetinecektim ya da burada kalıp sonuna kadar mücadele edecektim. Ben ikincisini seçiyorum. Bu nedenle siyasete artık doğrudan katılıyorum. Hayata bir kereliğine geliyoruz, kendi kontrol gücümüzü aşan hayal kırıklıklarını yaşamak ve bunun bedellerini ödemekten bıktık. Yurt dışına gitme güdüsünü çok iyi anlıyorum, ancak milyonlarca Türk’ü bekleyen bir ülke yok. Biz tekil örnekler haricinde bu ülkeye muhtacız ve bize bu ülkeyi bırakanlara borçluyuz. Yaygınlaşmış yolsuzluklar, yoksullaştıran iktisadi düzen ve yaşam tarzımıza müdahale en büyük sorunlarımız. Hep birlikte tepkimizi koymalıyız. Kaderimizi onların vicdanına veya deneme yanılmayla doğru yolu bulmalarına bağlayamayız.

CHP'DE SİYASET YAPACAK

Kubilay, siyaset yapacağı partinin CHP olduğunu açıkladı. 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak olan Olağan Kurultay'da CHP PM adaylığına başvuracağını açıkladı. 

MURAT KUBİLAY KİMDİR?

M. Murat Kubilay, 1984 yılında Ankara’da doğdu. Liseyi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Lisans öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. İsveç’teki Göteborg Üniversitesi’nde değişim öğrencisi olarak yer aldı. Yüksek lisansını yine Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Finansal Matematik Bölümü’nde bitirdi. Aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarda bulundu.

Akademik kariyerine ara vererek İstanbul’a taşındı; burada yerli ve yabancı portföy yönetimi şirketlerinde fon yönetimi müdürü olarak çalıştı. Doktora çalışmalarına Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık alanında başladı ve Britanya’daki King’s College London’da Uluslararası Finans alanında araştırmalarını tamamladı. Akademik araştırmalarında uluslararası finansal yatırımlar ve yükselen piyasa ülkeleri üzerinde yoğunlaştı. Londra’da orta ölçekli şirketlere finansal danışmanlık yaptı. Türkiye’de de uluslararası kurumsal yatırımcılara finansal danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Kubilay, ekonomi ve siyasete ilişkin görüşlerini çeşitli yazılı ve görsel medya kuruluşları vasıtasıyla yayınlamaktadır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin