Ekonomist dergisi Türkiye'nin en zenginlerini açıkladı, 17 Aralık etkisi dikkat çekti!

Ekonomi dergisi, 'Türkiye’nin En Zengin 100 Ailesi Araştırmasını' yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Ekonomist dergisi Türkiye'nin en zenginlerini açıkladı, 17 Aralık etkisi dikkat çekti!

Haftalık Ekonomist Dergisi, Türkiye’nin en Zengin 100 Ailesi Araştırmasına göre, Koç Ailesi 8 milyar doların üzerinde servetle zirvedeki yerini korudu.



İkinci sırada 7-8 milyar dolarlık servet ile Şahenk Ailesi yer alırken, 3, 4 ve 5. sıralarda 6-7 milyar dolarlık servetleriyle Şevket Sabancı ve ailesi, Erol Sabancı ve ailesi ile Türkan Sabancı ve ailesi bulunuyor. Tara Ailesi de 6-7 milyar dolarlık servetle 6. oldu.



Kurlar ve 17 Aralık etkiledi



Ekonomist’in yorumuna göre, en zengin 100 ailenin serveti hem kurların yaklaşık yüzde 17 yükselmesinden hem de 17 Aralık 2013’te başlayan ve iki büyük seçimin tamamlanmasına kadar devam eden süreçten olumsuz etkilendi.



Listeye girenler, çıkanlar



Ata Grubu’nun patronu Ertuğrul Kurdoğlu ve Enboy Tekstil’in sahibi Erol Rodrik vefat ettikleri için doğal olarak listede yer alamadı. İpek Ailesi, hem altın fiyatlarının düşmesi nedeniyle hem de siyasi gerilimin etkisiyle listede aşağılara düştü. Bu ailenin borsadaki şirketlerinin değeri 2.5 milyar dolardan 1.1 milyar dolara kadar geriledi. Enerji ve gayrimenkulde öne çıkan Eren, Özdilek, Erman Ilıcak, Tosyalı gibi aileler ise listede üst sıralara çıktı. Geçen yıl listede yer alan Ahmet Keleşoğlu, Selim Uyar, ve Gürel Ailesi ise bu yıl listeye giremedi. Bu yıl listeye yeni girenler ise Kazım Türker, Bayraktar Ailesi ve Yasa Holding oldu. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin