Ekonomik krizin TV izleme alışkanlığı ve sosyal medya kullanımı ile bir ilintisi var mı?

Diyarbakır, Mardin, Batman ve Van’da 500 kişi ile yapılan görüşmeler, ilginç sonuçlar ortaya koydu...

Google Haberlere Abone ol
Ekonomik krizin TV izleme alışkanlığı ve sosyal medya kullanımı ile bir ilintisi var mı?

Diyarbakır, Mardin, Batman ve Van’da yaşayanların yüzde 75’i ekonomik krizden etkilendiğini söylüyor. Krizden hiç etkilenmediğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 3,8. Ekonomik krizin olmadığını söyleyenlerin oranı da 1,9.



Aynı kentlerde yaşayanların yüzde 56’sı ekonomik krizin nedenlerini hükümet politikalarında görüyor.



Bu verileri, “Ekonomik kriz, tv izleme alışkanlığı ve sosyal medya kullanımına ilişkin ‘dar bölge’ saha araştırması” başlıklı rapordan öğreniyoruz.



Raporu, Diyarbakır merkezli Sosyo Politik Saha Araştırma Merkezi hazırladı. Araştırmanın saha çalışması, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Van’da tesadüfi anket tekniğiyle gerçekleştirildi. Toplam 500 kişiyle sorular yöneltildi. Araştırmanın koordinatörü Yüksel Genç.



Rapordan öne çıkan detaylar şöyle:



* Tüm gelir düzeyleri ekonomik krizden çok fazla etkilendiklerini söylerken, “Son Bir Yıllık Alım Gücünüzü Değerlendirmenizi İstersek Ne Dersiniz?” sorusuna araştırma grubunun toplamda yüzde 90,7’si “Alım gücüm azaldı”, toplamda yüzde 1,7’si “Arttı”, yüzde  7,6’sı “Değişmedi” yanıtlarını verdi.



* Araştırma grubuna “Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin sizce ilk nedeni nedir” sorusu yöneltildi. Buna göre; yüzde 56,6’sı “Hükümetin ekonomi politikaları”, yüzde 19’u “Kürt Sorunu, Demokrasi Sorunu gibi iç sorunların yarattığı gerilim”, yüzde 12,9’ı “dış politika”, yüzde 5,1’i “Cumhurbaşkanlığı sistemi” (Yeni hükümet sistemi ) yanıtını verdi.  Sadece yüzde 1,9’u “Ekonomik kriz yok” dedi.



* Günde kaç saat televizyon izledikleri sorulan araştırma grubunun; yüzde 13,5’i televizyon izlemiyorum, derken yüzde 86,5’inin televizyon izlediği tespit edildi.



* Erkek görüşmecilerin yüzde 56’sı televizyonda en çok haber, yüzde 8,1’i ise dizi izlediklerini; kadın görüşmecilerin yüzde 26,1’i dizi, yüzde 24,8’i ise haber izlediğini belirtti.



* “İnternette mobil uygulama veya sosyal ağ platformlarından herhangi birini kullanıyor musunuz?” sorusuna araştırma grubunun; yüzde 23’ü “Hayır”, yüzde 77’si “Evet” yanıtı verdi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin