Ekonomik kriz karavana talebi arttırdı! Çekme karavan size hiçbir yere bağlı kalmama özgürlüğü veriyor

Türkiye'de pandeminin yanı sıra deprem felaketi ve yükselen kira fiyatları, karavan satışlarında artışa sebep oldu. Karavan hayatını seçen aileler tam zamanlı karavanda yaşayarak ve uygun fiyatlı tatil yaparak deneyimlerini üst düzeye taşıyor. Gencer Karavan Genel Müdürü Erdal Gencer, sektörü, talepleri ve ürünlerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Ekonomik kriz karavana talebi arttırdı! Çekme karavan size hiçbir yere bağlı kalmama özgürlüğü veriyor

Pandemi süreci, deprem ve tatil artan kira fiyatları ile Türkiye’de karavan satışları arttı.

Karavan hayatını seçen aileler tam zamanlı karavanda yaşayarak ve uygun fiyatlı tatil yaparak deneyimlerini üst düzeye taşıyor. Bir karavanda yaşamanın pek çok avantajının olduğunu söylemek lazım.

Gencer Karavan Genel Müdürü Erdal Gencer, sektörü, talepleri ve ürünlerini anlattı. Gencer, karavan hayatının en güzel yanının hiçbir yere bağlı kalmama özgürlüğü olduğunu söyledi.

Erdal Gencer, Çekme karavanda iç hacim motokaravana kıyasla daha geniş. Bu sebeple ev konforu daha yüksek ve bir çok eklenebilir donanım özelliği sebebiyle daha çok tercih edildiğinin altını çizdi. Şöyle devam etti: Çekme karavanınız ile varış noktasında kendi çektiğiniz araç ile şehir turu yapabilir, market alışverişine gidebilirsiniz. Yani özgürsünüz. Ama motokaravan tercih ederseniz özgür hareket etme olasılığınız azalacak. En basit örneği tuz almayı unuttuysanız bütün kampı toplayıp markete gitmeniz gerekir. Tabi bunlar için farklı yöntemler geliştirildi. Bisiklet ya da motor taşıma gibi. Ama bunlar sizin bagaj kapasitenizi öldürüyor ve araba konforundan vazgeçmenize sebep oluyor. Gerekli donanım ve güvenlik ekipmanları ile çekme karavanların motokaravanlardan daha güvenli ve konforlu.

Ekonomik kriz karavana talebi arttırdı! Çekme karavan size hiçbir yere bağlı kalmama özgürlüğü veriyor

 

AVRUPA STANDARTLARINDA ÜRETİM YAPIYORUZ

Kayıt dışı ve merdiven altı karavan üretimi yapan yerlere dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Erdal Gencer, ‘’Avrupa standartlarında üretim yapıyoruz. İzolasyonda dünyada kabul edilmiş en iyi malzemeleri kullanan bir firmayız. Donanım olarak kullanmış olduğumuz malzemelerin tamamı parmak ile gösterilen sayılı firmaların ürünü olmakla beraber bunların satış sonrası hizmetlerinide veriyoruz. Yerli ve ithal karavan ayrımının tam ortasında Gencer Karavan var.

MÜŞTERİLERİMİZİN BÜTÜN SORUNLARINA ANINDA ÇÖZÜM BULUYORUZ

Yedek parça, panel tadilat, elektronik ve mekanik aksam sorunları ve yol yardım gibi pek çok alanda müşterilerimizin bütün sorunlarına anında çözüm buluyoruz. Kurumsal yapımız ile müşteri memnuniyet odaklı ürünler üretiyoruz.

Ekonomik kriz karavana talebi arttırdı! Çekme karavan size hiçbir yere bağlı kalmama özgürlüğü veriyor - Resim : 2

İLHAMIMI BABAMDAN ALDIM

Yurtdışında eğitimini tamamladıktan sonra Gencer Kasa’da işe başlayan Erdal Gencer, Baykuş Grubu’nun karavan projesi getirmesi ile Gencer Karavan’ın doğdunu ifade etti. Gencer, projenin prototip aşamasında sonlandırıldığını ama bilgi birikimi, emek ve çalışmaları değerlendirdiklerini söyledi. Sözlerine şöyle devam etti: ‘’ Önümüzde bir fuar vardı. TÜYAP Karavanist ve CNR Kamp ve Karavan fuarı… Bunlara katılmaya karar verdik fakat Baykut Grubuyla çalıştığımız modelleri kullanamayacağımız için tekrar yeni modeller çalıştık. Zamanımız çok kısıtlıydı. 5 ay gibi bir zamanda birbirinden farklı 4 yeni model çıkarttık. Ama bu işe asıl heves etmemin sebebi babam Ayhan Gencer. Gencer Kasa’da başarılı bir marka oluşturmuş fakat gönlü hep karavan yapmak ya da karavan ile seyahat etmek olan birisi. Oyüzden ilhamımı kendisinden aldım. Benim ilk girişimcilik deneyimim. Nerden baksanız ilk iş deneyimim bile olabilir. Ama başarmak için tek kişinin değilde ekibin ne kadar değerli olduğunu biliyorum.

MARKA DEĞERİNİ ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ekibim ile birlikte Gencer Karavan markasını kendi sektöründe aynı Gencer Kasa’da olduğu gibi marka değerini arttırmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Türkiye’de takdir edilen bir şirket ve marka bilinirlik elde etmek kısa vadede en büyük hedeflerimizden biri.

Ekonomik kriz karavana talebi arttırdı! Çekme karavan size hiçbir yere bağlı kalmama özgürlüğü veriyor - Resim : 3

EKONOMİK KRİZ BİZİDE ETKİLEDİ

Her sektörde olduğu gibi karavan sektöründe de ekonomik krizin hissedildiğini vurgulayan Erdal Gencer, döviz cinsinden borçlandığımız için hergün biraz daha kamburumuz büyüyor dedi. Gencer, kriz ortamlarında yaşanılan sorunları fırsata çevirmek ve bu fırsatlardan yararlanarak büyüyebilmek bir beceri işidir. Gencer Karavan’ı tanımak isteyen müşterilerimizi fabrikamızda ağırlamaktan mutluluk duvarız dedi.

Ekonomik kriz karavana talebi arttırdı! Çekme karavan size hiçbir yere bağlı kalmama özgürlüğü veriyor - Resim : 4

2024 FUARINA YENİ ÜRÜNLERİMİZ İLE GELİYORUZ

İnception modelinde çıkan 2 layoutu tamamen değiştirdiklerini vurgulayan Gencer, 2024 TÜYAP Karavanist fuarında çıkaracağımız yeni ürünlerin en büyük özelliği fiyat-performans dedi. Erdal Gencer, şöyle devam etti: Tüm ihtiyaçlara karşılık verebilen kompakt, hızlı hareket edebileceğiniz, yeterli ferahlığa sahip karavanı tekrar sevmenizi sağlayacak iki farklı model ile sizi fuarda karşılayacağız. Çocuklu aileler için ranzalı 4 kişilik, konforuna düşkün müşterilerimiz için ise yataklı oturma gruplu 4 kişilik versiyonumuz ile herkesi karavan dünyasına dahil etmeyi planlıyoruz.

Etiketler yaşam karavan ekonomi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin