Ekonomik Dönüşüm Zirvesi Türkiye'de gerçekleştiriliyor! Bakan Nebati açılış konuşmasını yaptı: Krizin oluşturduğu fırsatlar tehditlerden daha fazla

İstanbul'da Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Ekonomik Dönüşüm Zirvesi"nde Hazine ve Maliye Bakanı Nebati açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ekonomik Dönüşüm Zirvesi Türkiye'de gerçekleştiriliyor! Bakan Nebati açılış konuşmasını yaptı: Krizin oluşturduğu fırsatlar tehditlerden daha fazla

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Gerek ulusal, gerek küresel iktisat tarihi incelendiğinde, iktisat politikalarının dizaynı ile dönemsel ekonomik gelişmeler arasında sıkı bir korelasyon olduğu görülür.

Farklı dönemlerde farklı iktisadi düşüncelerin hakim olmasında; toplumsal ve teknolojik dönüşümlerin sosyoekonomik şartların değişmesine neden olması ve bu değişimin yeni politika setlerinin oluşturulmasını zorunlu kılması söz konusu.

Eskiden belki de 100 yılda ulaştığımız bir sosyoekonomik eşiğe, 20. yüzyılın sonları itibarıyla çok daha kısa sürede ulaşıyoruz.

İktisat tarihi incelendiğinde, aynı ekonomi politikalarının her ülkede aynı neticeler doğurmadığı gerçeğiyle karşılaşırız. Bir ülke ekonomisinin büyüme performansına olumlu etki eden bir politika, başka bir ülkede enflasyonist baskılara neden olabilmektedir.

Gelişmekte olan ülkelere kalkınmanın tek reçetesi olarak sunulan Ortodoks ekonomi politikaları, gelişmekte olan birçok ülkede büyük cari işlemler açığı ve beraberinde borç krizleriyle neticelenmiştir.

Krizin oluşturduğu fırsatlar tehditlerden daha fazla

Krizin oluşturduğu fırsatlar tehditlerden daha fazla. Batılı ülkeler tedarik krizi yaşıyor. Türkiye alternatif tedarik merkezi olarak öne çıkıyor. Türkiye ekonomisini küresel çalkantılardan nasıl koruyacağız? Güçlü bir büyüme yolunu nasıl sağlarız? Vatandaşlarımızın refah kaybını ekonomiyi bozmadan nasıl sağlarız? Üretim ve istihdamı artırmaya yönelik bir model oluşturduk. Modelin en önemli sac ayağı TL'ye olan güvenin artırılmasıdır. Yeni ekonomi politikası ile bir üst seviyeye çıkacağız. Ekonomi politikamız uluslararası alanda ilgi çekiyor.

 

Etiketler ekonomi bakan nebati
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin