Ekonomik büyüme rakamları gerçeği yansıtmıyor iddiası. Ekonomist Orhan Teymur: Yüzde 5.9 büyüme halkın yaşadığı ekonomik zorluklarla çelişiyor

Türkiye'nin üçüncü çeyrekteki büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından ekonomistlerin yorumları dikkat çekiyor. TÜİK'in açıkladığı yüzde 5.9 büyümenin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Teymur, "Bu rakamlar halkın yaşadığı ekonomik zorluklarla çelişiyor. Halk zorluklarla mücadele ederken bu tür rakamların gerçekçi bir refah göstergesi olup olmadığı sorgulanmalı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Ekonomik büyüme rakamları gerçeği yansıtmıyor iddiası. Ekonomist Orhan Teymur: Yüzde 5.9 büyüme halkın yaşadığı ekonomik zorluklarla çelişiyor

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından üçüncü çeyrek büyüme rakamları açıklandı. TÜİK'e göre Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde, yüzde 5.9'luk bir büyüme ivmesi yakaladı. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ünlü ekonomist Orhan Teymur, söz konusu rakamlar ile halkın yaşadığı ekonomik gerçeklerin birbiriyle örtüşmediğini söyledi. 

Ekonomist Teymur, "Ekonomik büyüme oranları, makroekonomik bir gösterge olarak önemli olsa da, bu oranlar halkın yaşadığı gerçek ekonomik durumu tam olarak yansıtmıyor" dedi. "Vatandaşın büyük bir kısmı zorluklarla mücadele ederken, bu tür rakamların gerçekçi bir refah göstergesi olup olmadığı sorgulanmalıdır" ifadelerini kullandı.

HALK BÜYÜMEDEN FAYDALANAMIYOR

Teymur'a göre, ekonomik büyüme oranları, genellikle büyük şirketlerin ve zengin kesimin gelir artışlarını yansıtıyor. Ancak, gelir dağılımındaki eşitsizlik ve artan yaşam maliyetleri, vatandaşların büyümeden yeterince faydalanamadığını gösteriyor.

"Ekonomik büyüme, herkes için eşit faydalar sağlamıyor" ifadelerini kullanan Teymur, "Hükümetin, büyümenin faydalarını daha adil bir şekilde dağıtacak politikalar geliştirmesi gerekiyor. Vatandaşlar için yapılan sosyal destek programlarının güçlendirilmesi ve eğitim ile sağlık hizmetlerine daha fazla yatırım yapılması gerekiyor" diye konuştu. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin