Ekmeleddin İhsanoğlu 'Ekşi Sözlük' yazarlarıyla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu 12 'ekşi sözlük' yazarıyla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Ekmeleddin İhsanoğlu 'Ekşi Sözlük' yazarlarıyla bir araya geldi

Muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 'Ekşi Sözlük' internet sitesinin yazarlarıyla biraraya geldi.



'Renaissance Istanbul Bosphorus Hotel'de gerçekleşen toplantıya 12 ekşi sözlük yazarı katıldı.



Medyatava'nın da katıldığı toplantı İhsanoğlu'nun isteği üzerine gerçekleşti. Toplantıda; ekşi sözlük yazarları İhsanoğlu'na kadın hakları, hayvan hakları, bilişim gibi konukarda sorular sordu.



İhsanoğlu soruları cevaplarken hiçbir partiye ait olmadığının altını birkaç kere çizdi ve 'Ben partilerin üstünde bir adayım' vurgusu yaptı.



CHP'ye eleştirel bir yaklaşımla sorulan soruya İhsanoğlu "Ben CHP'nin alehtarıyım ne taraftarıyım. Ben bunların üstünde biriyim. Partilerin üstünde bir adayım. Cumhurbaşkanı tüm kesimi kucaklamalı. Zaten bana Cumhurbaşkanlığı adaylığını teklif edenler onların adamı olmayacağımı bilerek teklif ettiler" şeklinde cevap verdi.



Diyanet İşleri'nin kaldırılıp-kaldırılmaması gerektiği üzerine sorunların bir soruya da İhsanoğlu 'Devletin din işlerine karışmamayı bilmesi lazım. Devlet bütün dinlere eşit davranmalı' cevabını verdi.



Cezaevindeki hasta tutuklularla ilgili bir soru üzerine de  "Benim tercihim insan hayatının kurtarılması yönünde olur. Bu vicdani birşey. Bu tutukluları affederseniz toplum nezdinde görevinizi yapmış olursunuz" cevabını verdi. 



Toplantının dikkat çeken sorularından birisi de  ekşi sözlük'ün avukat yazarının sorduğu Hocam ben ateistim. Cumhurbaşkanı olduğunuzda beni de sevecek misiniz' oldu.



İhsanoğlu bu soruya önce 'Sen benim kızım olsaydın ne yapacaktım ben seninle' şeklinde karşılık verdi. Daha sonra da "Bunlar boş şeyler. Dinde zorlama yoktur. Sen, şu dine inanıyorum dersen kimse sana karışamaz. İster inanırsın ister inanmazsın. Önemli olan sen başkalarını zorluyor musun" şeklinde cevapladı



"Ekmeleddin İhsanoğlu Ekşi Sözlük yazarlarıyla bir araya geldi" Galerisine Göz At



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin