Ekmek fiyatlarına zam. Van'da da ekmek fiyatları arttı. Fırıncılar ekmek dağıtımını durdurdu

Kocaeli ve Adana'nın ardından Van'da da ekmek fiyatlarına zam geldi. Van'da 210 gram ekmek 6 liradan satılacak.

Google Haberlere Abone ol
Ekmek fiyatlarına zam. Van'da da ekmek fiyatları arttı. Fırıncılar ekmek dağıtımını durdurdu

Yüksek girdi maliyeti ekmek fırınlarını vurdu, ekmek de nasibini aldı. Temmuz ayıyla birlikte birçok ilde ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Dün ise Kocaeli ve Adana'daki zamların ardından bu defa Van'da ekmeğin fiyatı arttı.

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, yapılan zamla ilgili açıklamalarda bulundu. Altı aydır Türkiye genelinde ekmek fiyatının 5 lira olduğu halde Van'da 4 liraya satıldığını belirten Işık, artan maliyetler karşısında 210 gram ekmeğin fiyatının 6 liraya yükseltildiğini söyledi.

Işık, açıklamasının devamında, "Asgari ücretin 11 bin 400 TL olması. Akaryakıt fiyatlarının artması, toplamda 25 gider kaleminin artması sonucu ekmeğin maliyetinin artmasına sebep olmuştur. Kurum amirleri ve esnaflarımızla yapmış olduğumuz toplantılarda hem esnafımızın zararını önlemek hem de vatandaşlarımızı düşünerek 210 gram somun ekmek ve 200 gram pide ekmeğin fiyatı 6 TL olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımızın şundan emin olsunlar ki Türkiye genelinde 200-210 gram ekmek 7 TL’nin üzerinde satılmaktadır" dedi.

 Kocaeli ve Adana'da da geçtiğimiz gün ekmek fiyatlarına zam yapılmıştı. Dün de Zonguldak'ta ekmek krizi patlak vermişti.

5 TL’den satılan ekmeğin 7,5 TL olması için Zonguldak Esnaf Odaları Birliği'ne başvuran fırıncılar, ekmek zammını onaylamayan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın aldığı kararı protesto etmek amacıyla ekmek dağıtımını durdurduğu iddia edilmişti.

Zonguldak’ta faaliyet gösteren fırın sahibi Senol Sanal, suyun 5 TL, tuvaletin 7,50 TL olduğu bir şehirde ekmeğin halen 5 TL’den satılmasının açıklanabilir bir durum olmadığını belirtmişti.

Zincir market ve bayilerine ekmek dağıtımı durdurulduğu haberine Zonguldak Valiliği tarafından yalanlandı.

Valilik tarafından yapılan yalanma şu şekilde: “Bazı sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlarda, “5 TL'den satılan ekmeğin 7.5 TL olması için Zonguldak Esnaf Odaları Birliğine başvuran fırıncılar ekmek zammını onaylamayan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın aldığı kararı protesto etmek amacıyla kentte ekmek dağıtımını durdurdu" denilmektedir.

Paylaşımda belirtilen konu asılsız olup an itibariyle Valilik Makamına intikal ettirilmiş bir "Ekmek Tarifesi Komisyon Kararı" bulunmamaktadır.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin