Ekmeğin fiyatının 10 Lira olacağını açıkladı. Ekonomist Remzi Özdemir, İstanbul'da ekmeğin önce 7 Lira sonra 10 Lira olacağını söyledi. Özdemir'e göre Merkez Bankası bunu yapmazsa ekmeğin fiyatına rekor zam gelecek

Merkez Bankası'nın yeni faiz politikası sonucu dolar ve euronun artması beraberinde peş peşe zamları da getirdi. Temel ihtiyaç ürünlerine büyük zamlar gelirken, ekmeğin fiyatı da 2.5 Lira oldu, bazı semtlerde 3 Liraya kadar çıkarken gramaj oranı da düştü. Ekonomist Remzi Özdemir, ekmeklik buğdaya gelen son zamlardan sonra ekmeğin fiyatının burada kalmayacağını ve 3.5 Liralık bir ücretin de fırınları kurtarmayacağını söyledi. Özdemir, ekmeğin fiyatının 10 Lira'ya kadar çıkacağını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Ekmeğin fiyatının 10 Lira olacağını açıkladı. Ekonomist Remzi Özdemir, İstanbul'da ekmeğin önce 7 Lira sonra 10 Lira olacağını söyledi. Özdemir'e göre Merkez Bankası bunu yapmazsa ekmeğin fiyatına rekor zam gelecek

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 10 Kasım'da aldığı karar ile 230 gram ekmek 2,5 TL'den satılmaya başladı. Aradan kısa süre geçmesine rağmen bazı ilçelerde fırınlar ekmeğin fiyatını 3 liraya çıkardı. 3 liraya ekmek satan fırınlardan birçoğu gramajı da 210'a düşürdü.

3 liraya ekmek satan fırınlardan birçoğu gramajı da 210'a düşürdü. Ekmeğin 3 liradan satıldığı ilçelerden biri de Ümraniye. Fırıncılar zammı maliyetlere bağlarken vatandaşlar ise tepki gösterdi.

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 10 Kasım'da aldığı karar ile 230 gram ekmek 2,5 TL'den satılmaya başladı. Ancak aradan kısa süre geçmesine rağmen birçok fırında ekmeğin fiyatını 3 liraya çıkarıldı. 3 liraya ekmek satan fırınlardan bazıları gramajı da 210 grama düşürdü. Ekmeğin 3 liradan satıldığı ilçelerden arasında Ümraniye ve Üsküdar'da bulunuyor.

Fırıncılar başta un fiyatları olmak üzere artan maliyetler nedeniyle zam yaptıklarını belirtti. Ümraniye'deki bir fırıncı zammın nedenine maliyetleri göstererek. "Fiyatlar yükseleli birkaç gün oldu, ayın 1'inden bu yana böyle" dedi.

Fırıncı olan Ahmet Demir ise, "Un fiyatları, poşet, maya gibi bir sürü şey var. Sadece bir unla bitmiyor ki, burada çalışanların da gideri arttı. Mecbursun, ne yapacaksın başka. Sadece un fiyatları değil, her şey etkiliyor. İşlerde düşüş oldu ama yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise, "Çok şikayetçiyiz" diyerek gizli zamma tepki gösterdi. Mehmet Arı, "Ekmek bugün 2,5 lira olmuş, yarın 6 lira olmuş, eğer insanlar bunu sorgulayamıyorsa yaşam standartlarını da belirleyemezler" dedi.

Gülhanım Kardeş ise fırından ekmek aldıktan sonra, "Çok şikayetçiyiz, simit oldu 3,5 lira, biz ne yiyeceğiz ne içeceğiz. 3 tane ekmek aldım, bir de simit 20 lira" diye konuştu.

Ekmeğin fiyatının 10 Lira olacağını açıkladı. Ekonomist Remzi Özdemir, İstanbul'da ekmeğin önce 7 Lira sonra 10 Lira olacağını söyledi. Özdemir'e göre Merkez Bankası bunu yapmazsa ekmeğin fiyatına rekor zam gelecek - Resim : 3

Ekmeğin fiyatı 10 lira olacak

 Ekmek fiyatlarıyla ilgili çok çarpıcı bir analiz de ekonomist Remzi Özdemir'den geldi. YouTube kanalında konuşan Remzi Özdemir, buğdaylık ekmeğin fiyatının rekor zam gördüğünü belirterek, Merkez Bankası'nın Türk Lirası'nın değerine sahip çıkmadığ sürece ekmeğin fiyatının önce 7 Lira, daha sonra ise 10 Lira olacağını iddia etti.

Özdemir bununla ilgili şöyle konuştu:

Türk Lirası'yla kazanan, maaşını Türk Lirası ile alan her Türk vatandaşı bugün daha net gördük ki daha da fakirleşecek. Öyle gelecek ki ekmeğe muhtaç hale gelecek, çünkü ekmek bugün 3,5 lira yapılmak isteniyor. Aslında bugün bir ekmeğin fiyatı 3.5 lira da değil. Dün Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bir ihalesinde bir ton ekmeklik buğdayın fiyatı 6 bin liradan işlem gördü. 6 bin lira. Bu ne demek biliyor musun? Böldüğümüz topladığımız zaman işçilik maileyterini  katmazsak eğer Türkiye'de bir ekmeğin en az 7 liraya satılması demek oluyor. Satılacak mı? Evet satılacak. Ekmek 10 Lira da olacak. Eğer merkez Bankası bu paranın değerine sahip çıkmaması halinde bu olacak. 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin