Ekmeğe zam resmiyet kazandı: Artık yüzde 25 daha pahalı... İşte İstanbul'da ekmeğin fiyatı

İstanbul'un birçok yerinde gayriresmi olarak ekmek fiyatı 2.5 liraydı. Artık gizlice yapılan zam resmiyet kazandı. İstanbul Fırıncılar Odası’nın ekmek fiyatlarının 2 liradan 2.5 liraya çıkmasını öngören zam talebi, İstanbul Ticaret Odası tarafından (İTO) kabul edildi. İBB'nin çıkardığı halk ekmeğe ise zam yapılmadı. İstanbul'da halk ekmek fiyatı 1,25 lira.

Google Haberlere Abone ol
Ekmeğe zam resmiyet kazandı: Artık yüzde 25 daha pahalı... İşte İstanbul'da ekmeğin fiyatı

Ticaret Bakanlığı’na gidecek karar, İTO’nun kasım ayında yapılan meclis toplantısında yapılan oylama ile meclisten geçti. Dünya gazetesindeki habere göre, İstanbul için 1 kg ekmek fiyatı azami 10,87 TL’yi geçmemek kaydıyla 230 gram ekmek için 2,50 TL olacak şekilde hazırlanan azami fiyat tarifesiyle satışa sunulacak.
Diğer taraftan başta un olmak üzere artan maliyetleri gerekçe gösteren fırıncılar uzun süredir zam konusunda girişimlerde bulunuyordu. Un fiyatları yıl başından bu yana yüzde 40’tan fazla artmıştı. Söz konusu gelişmelere paralel olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de Halk Ekmek Büfeleri’nde sattığı 39 çeşit paketli unlu mamullerine 8 Kasım’dan itibaren yüzde 33,5 civarında zam yapmıştı.

 

Etiketler Ekmek Zam İBB Halk Ekmek
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin