Ekmeğe bir zam daha geldi. Ekmek fiyatı 20 lira oldu. İstanbul, Ankara derken ekmeğe zam dalgası büyüyor. İşte ekmeğe zam gelen kent. Fırınlar için kara tablo.

İstanbul ve Ankara'da ekmeğe zam gelmişti. Büyük şehirlerde halkın umudu belediyelerin çıkardığı 'halk ekmek' oldu. Küçük kentlerde de ekmek fiyatlarına zamlar geldi. Küçük kentlerdeki zamlar ile büyük kentlerle ekmek fiyatı neredeyse eşitlendi. Fırıncılar ekmek fiyatlarına daha da zam geleceğinin sinyalini verdi. Haziran ayında ekmeğin 10 lira olabileceği ileri sürüldü. Bolu'da da ekmeğe zam geldi. Ekmek fiyatı 5 lira oldu. Bolu'da köy ekmeği 20 liraya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Ekmeğe bir zam daha geldi. Ekmek fiyatı 20 lira oldu. İstanbul, Ankara derken ekmeğe zam dalgası büyüyor. İşte ekmeğe zam gelen kent. Fırınlar için kara tablo.

Ekmek fiyatlarına peş peşe zamlar geldi. Son bir yıl içerisinde ekmeğe gelem zamlar dudak uçuklattı. İstanbul'da ekmeğin kilogram fiyatı yüzde 28,9 zamlanarak 25 TL oldu. Zamla birlikte 260 gram ekmeği 5 TL'den satan fırıncılar, 200 gram ekmeği 5 TL'den satmış olacak. Ekmek 6 liraya yükselecek.

 

Başkent Ankara'da da ekmeğe zam geldi. Ankara'da 4 liraya satılan ekmek 5 liraya çıktı. Ekmek fiyatına yüzde 25 zam gelmiş oldu.

Bolu da ekmeğe zam gelen kentlerden oldu. Bolu'da 4 liradan satışa sunulan 200 gram ekmek, yüzde 25 zamlanarak 5 liraya yükseltildi. 210 gram çıkarılan ve fiyatı 5 liraya yükselen ekmeğin zamlandığı duyuruldu. 800 gramı 15 liradan satılan köy ekmeğinin de hem gramajına hem de fiyatında artış yapıldığı öğrenildi. 850 grama çıkarılan köy ekmeğinin fiyatı 20 liraya çıktı.

Ekmek üreticileri önlem alınmazsa zamların kaçınılmaz olduğunu söyledi. Hatta ekmek fiyatlarının haziran ayından sonra 10 liraları görebileceği belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin