Ekim ayına 'tezkere' damgasını vurdu! İşte, Ekim ayında en çok haber olan olaylar!

Medya Takip Merkezi, Ekim ayında siyaset gündeminde öne çıkan konuları sıraladı.

Google Haberlere Abone ol
Ekim ayına 'tezkere' damgasını vurdu! İşte, Ekim ayında en çok haber olan olaylar!

Medya Takip Merkezinin (MTM) Ekim ayı raporuna göre; tezkerenin onaylanması, HSYK seçimleri, peşmergenin Kobani’ye geçiş izni, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Sokağa Çıkın’ çağrısı ve 10 saati aşan MGK toplantısı, Ekim ayında siyaset gündeminin önemli konu başlıkları arasında yerlerini aldılar.



İşte araştırmanın detayları…



Tezkerenin onaylanması



Başbakanlık Tezkeresi’nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi, Ekim ayında siyaset gündeminde öne çıkan konular arasındaydı.



HSYK seçimleri



YSK, 45 adayın yarıştığı HSYK üyelik seçiminin resmi sonuçlarını açıkladı. HSYK'nın adli yargıdan 7 asıl üyesi Metin Yandırmaz, Mehmet Yılmaz, Mehmet Durgun, Ömür Topaç, Ramazan Kaya, İsa Çelik ve Turgay Ateş, 4 yedek üyesi ise İlker Çetin, Selahattin Menteş, Zeynep Şahin ve Orhan Gödel oldu.



Peşmergeye Kobani izni



Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından Kobani'de IŞİD’e karşı savaşması için gönderilen peşmergeler, Türkiye üzerinden çatışma bölgesine geçti.



En uzun MGK toplantısı



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Ekim ayında gerçekleşti. Toplantı, 10 saat 20 dakika ile en uzun MGK toplantısı olarak tarihte yerini aldı.



Demirtaş’ın ‘Sokağa Çıkın’ çağrısı…



HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Kobani'de yaşanan gerginlik ile ilgili olarak 'sokaklara çıkın' çağrısı, ayın dikkat çeken gelişmeleri arasında yer edindi.



Güvenlik Zirvesi toplantısı



Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye'nin çeşitli illerinde çıkan şiddet olayları ve protesto gösterilerinin değerlendirileceği "Güvenlik Zirvesi" yapılması da ay genelinde konuşulan konular arasındaydı.



İç Güvenlik Paketi açıklandı



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında İç Güvenlik Reform Paketi'ni açıkladı. Davutoğlu, Jandarma ve Sahil Güvenlik'in İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını ve bundan sonra vandalizme geçit verilmeyeceğini dile getirdi.



BM Güvenlik Konseyi geçici üye seçimleri yapıldı



2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği seçimleri, New York’taki BM Genel Kurulu’nda yapıldı. İlk tur oylama sonuçlarına göre Türkiye 109 oy, İspanya ise 121 oy alarak ikinci tura kaldılar. Türkiye'nin İspanya ile yarıştığı ikinci tur seçimi sonunda Madrid 120, Ankara ise sadece 73 oy alabildi. Üçüncü turdaki oylamada geçici üyeliğe İspanya seçildi.



17 Aralık soruşturması hakkında takipsizlik kararı



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 17 Aralık ‘Rüşvet ve Yolsuzluk’ soruşturmasında, aralarında iş adamları Ali Ağaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar'ın da bulunduğu 60 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.



En çok Ak Parti konuşuldu



MTM Medya Takip Merkezi’nin araştırmasına göre, Ekim ayında en çok konuşulan siyasi parti, 156 bini aşkın haberle Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) oldu. Cumhuriyet Halk Partisi ise 99 bini aşkın haberle ikinci sırada yer edindi. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Halkların Demokrat Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Hür Dava Partisi izledi.



Ekim ayına 'tezkere' damgasını vurdu! İşte, Ekim ayında en çok haber olan olaylar!



 



 



 



 



 



 



 



 



MTM, Ekim ayında en çok konuşulan siyasi isimleri de araştırdı. Rapora göre Ekim ayında en çok konuşulan siyasi isim, 102 bini aşkın haberle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.



Başbakan Ahmet Davutoğlu ise ikinci sırada yer aldı. Davutoğlu’nu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız izledi.



Ekim ayına 'tezkere' damgasını vurdu! İşte, Ekim ayında en çok haber olan olaylar! - Resim : 2



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin