Ekim ayı enflasyonu yüzde 87 açıklanacak. Fransız bankasından felaket senaryosu gibi Türkiye analizi: Türkiye'de enflasyon tepe noktasını görecek

Türkiye hakkında analiz raporu yayımlayan Fransız banka Société Générale, TÜİK tarafından açıklanacak olan ekim ayı enflasyonu için 'tepe noktası' öngörüsünde bulunarak "Yüzde 87 açıklanacak" değerlendirmesi yaptı. Banka dolar/TL için de uzun pozisyon tavsiye etti.

Google Haberlere Abone ol
Ekim ayı enflasyonu yüzde 87 açıklanacak. Fransız bankasından felaket senaryosu gibi Türkiye analizi: Türkiye'de enflasyon tepe noktasını görecek

Türkiye ekonomisi hakkındaki analiz raporunu yayımlayan Fransız banka Société Générale (SocGen)  felaket gibi bir senaryo açıkladı. Ekim ayında enflasyonun tepe noktasını görerek yüzde 87 seviyelerine çıkacağını öngören SocGen, dolar/TL tahmininde ise uzun pozisyon tavsiye etti.

BloombergHT'de yer alan habere göre SocGen, Türkiye ile ilgili analizinde enflasyonda tepe noktasının yüzde 87 olacağını öngörürken Dolar/TL 'de uzun pozisyon tavsiyesinde bulundu.

SocGen CEEMEA Baş Stratejisti Marek Drimal, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Ağustos toplantısında faizde de iletişiminde de bir değişiklik beklemediklerini vurguladı. Drimal 16 Ağustos tarihli notunda, “TÜİK’in yıllık resmi enflasyon verisinin Ekim ayında yüzde 87 ile tepe yapmasını bekliyoruz” dedi.

“Enflasyonun daha da ivme kazanması beklense de faiz artırımları ihtimal dışı olmaya devam ediyor” denilen notta, Merkez Bankası’nın kredi büyümesini kısmak, Döviz pozisyonları caydırıcı adımlar atmak ve lirayı desteklemek için diğer önlemlere odaklanmayı sürdürmesinin beklendiği ifade edildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin