Ek MTV ödemesi için GİB mesaj göndermeye başladı. Araç sahipleri dikkat: Hem aracınızı satamayacaksınız hem de aylık yüzde 3.5 gecikme faizi işleyecek!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan uyarıya göre ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödeme süresi bugün doluyor. GİB araç sahiplerini SMS atarak uyarmaya başladı. Ek MTV ikinci taksit ödemesini yapmayanlar hem araçlarını satamayacak hem de aylık yüzde 3.5 gecikme faizi ödeyecek.

Google Haberlere Abone ol
Ek MTV ödemesi için GİB mesaj göndermeye başladı. Araç sahipleri dikkat: Hem aracınızı satamayacaksınız hem de aylık yüzde 3.5 gecikme faizi işleyecek!

Gelir İdaresi Başkanlığı araç sahiplerini SMS atarak uyarmaya başladı. Ek MTV ikinci taksit ödemesini yapmayanlar hem araçlarını satamayacak hem de aylık yüzde 3.5 gecikme faizi ödeyecek.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla ek MTV düzenlemesine gidilmişti. Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi 6 Eylül'de sona ermiş, bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmişti. Açıklanan verilere göre Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si gerçekleşmişti.

İKİNCİ TAKSİT SÜRESİ DOLUYOR

Ekonomim.com'da yer alan habere göre; ikinci taksitin ödeme süresi ise 30 Kasım'da yani bugün sona eriyor. Ek MTV'nin zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

2023 yılı Emlak Vergisi 2. taksit ödemesi de bugün sona erecek.

GİB ARAÇ SAHİPLERİNE MESAJ ATIYOR

Gelir İdaresi Başkanlığı araç sahiplerine SMS göndererek uyarı yapmaya da başladı. GİB mesajı şöyle:

"Değerli mükellefimiz,
Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi 1. taksitini ödemediğiniz anlaşılmıştır. Ek MTV 1. taksitini en kısa sürede, 2. taksitini ise 30 Kasım 2023 tarihine kadar ödemeniz gerekmektedir. Vergi borcunuzu; Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil Uygulaması ile anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya vergi dairesinden hızlı ve kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz. Yoğunluktan etkilenmemek için ödemenizi son güne bırakmamanızı öneririz.
Verginizi ödediyseniz bu mesajı lütfen dikkate almayınız."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin