Ege'nin ünlü yerel gazetesi 119 yaşında

"Yeni Asır" gazetesi 119. yılını kutluyor.

Google Haberlere Abone ol
Ege'nin ünlü yerel gazetesi 119 yaşında

26 Ağustos 1895'de Ege Bölgesi'nde yayın hayatına başlayan "Yeni Asır" gazetesi 119. yılını kutluyor.



"Türkiye'nin en büyük bölge gazetesidir" sloganıyla yayın yapan gazete 1998 yılının Aralık ayından itibaren internet üzerinden de yayın yapmaya başlamıştır.



Yeni Asır'ın Genel Yayın Yönetmeni bugünkü yazısında Şebnem Bursalı bugünkü yazısında gazetenin 119 yılını yazdı.



Şebnem Bursalı'nın yazısı şu şekilde



"Tam 119 yıldır kesintisiz her gün yayın yapmak ne demek? Rakamlarla ifadesi; kırk üç bin dört yüz otuz beş (43 bin 435) kez sizlerle birlikte olabilmek demek. Türkiye'nin yaşayan en eski gazetesi olmak kadar, üç asra tanıklık ederken, sadece tanıklıkla kalmayıp bu tarihin yazımında etkisi ve doğrudan ve dolaylı katkısını da not etmek gerek.

Dile kolay; 119 yıl.. İnsan ömrünü aşan koskoca bir tarih. Osmanlı'nın Doğu Akdeniz'deki bir kıyı şehrinden, Selanik'ten ses vermeye başlayan gazetemiz, o zamanki adıyla Asır, ana vatanına ayak bastığı 1924 yılından bu yana İzmir ve Ege'nin sesi, soluğu ve gücü olmaya devam ediyor. Sadece Ege'nin değil, Türkiye'nin ve dünyanın hafızasıdır yani.

Öncü ve yenilikçi olma özelliğini, bu topraklardan çıkmış başka hiçbir gazeteye kaptırmadı. Gazetecilik dilinden, baskı tekniklerine kadar hem öncü hem okul oldu. Bugün, Türk basınının güçlü kalemleri ve yöneticilerinin önemli bir kısmı Yeni Asır okulu mezunudur.

Yeni Asır her zaman halka saygılı bir gazete oldu. O yenilikçi ruhu besleyen temel neden halka duyduğu saygı çünkü. Halka en iyi haberi verebilmek, halka en iyi gazeteyi verebilmek Yeni Asır'ın temel motivasyonudur. Yeni Asır'ın bir diğer önemli özelliği de; her zaman ilkeleri olan bir gazete olmasıdır. Selanik'te Yunan işgal kuvvetlerine direnirken de aynı ilke sahibiydi, Cumhuriyetçi Serbest Fırka'yı desteklerken de. Demokrat Parti'ye destek verirken de aynı ilkeler geçerliydi. Özetle; bu ülke için iyi şeyler yapan herkesin yanında olmak, Yeni Asır'ın komplekssiz tutumudur. Yeni Asır ismiyle, demokratlık özdeşleşmiştir. Diğer yandan Yeni Asır, halkın manevi değerleri ile devletin nitelikleri arasında herhangi bir çelişki görmez ve her ikisinin de korunması ve sadakatle bağlı olunması gereken değerler olarak görür. Bu yüzden de 119 yıldır, her devirde itibarlıdır Yeni Asır"



Yazının devamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin