Egemen Bağış, New York Times'a Hz. Ali'nin sözüyle yanıt verdi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, gazetede yayımlanan makaleye yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Egemen Bağış, New York Times'a Hz. Ali'nin sözüyle yanıt verdi

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, New York Times gazetesinde 8 Ekim tarihinde Halil Karaveli imzasıyla çıkan "Erdoğan Mezhepsel Yangını Körüklüyor" başlığıyla yayımlanan makaleye yanıt verdi.



Bakan Bağış tarafından gazeteye gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi: "Halil Karaveli tarafından kaleme alınan, 'Erdoğan Mezhepsel Yangını Körüklüyor' başlıklı 8 Ekim 2013 tarihli yazıda, Türkiye'deki 1960 darbesi haklı gösterilmeye çalışılmakta, bununla da kalmayıp, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizde mezhepçiliğe dayanan gerilimi körüklemekle suçlanmaktadır."



"TÜRKİYE ARTIK BİR DARBE ÜLKESİ DEĞİL"



"Türkiye'de 2002 yılından bu yana devam eden ve pek çok saygın akademisyen tarafından “sessiz devrim" olarak tanımlanan etkileyici reform süreci, demokrasi standartlarını köklü bir biçimde değiştirmiştir. Türkiye, artık bir darbeler ülkesi değildir. Hükümet hiçbir zaman mezhepçi adımlar atmamıştır. Biz, inancına, etnik kökenine veya yaşam tarzına bakmaksızın tüm milletimizi kucaklayan adımlar atmaktayız."



"DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ VURGUSU"



"Geçtiğimiz ay açıklanan yeni demokratikleşme paketi, bu yöndeki kararlılığımızın göstergesidir. Bu paket, halkımızın taleplerine cevap verebilmek amacıyla, seçim sisteminden Kürt meselesine, nefret suçlarından kişisel verilerin korunmasına kadar çeşitli konuları kapsamaktadır. Bu paket kapsamında, farklı yaşam tarzlarına saygı güvence altına alınmış, Kürtçe de dâhil olmak üzere özel okullarda farklı dillerde eğitim verilmesine imkân sağlanmış, Mor Gabriel Süryani Manastırı Süryani cemaatine iade edilmiş, Nevşehir'de bulunan bir devlet üniversitesine Alevi-Bektaşi geleneğinde çok önemli bir isim olan Hacı Bektaş-ı Veli'nin adı verilmiştir. Hükümetimiz, bir sonraki adım olarak, Alevi vatandaşlarımızın sorunlarına cevap verecek yeni bir paket üzerinde çalışmaktadır."



HZ.ALİ'NİN SÖZÜYLE YANIT



"Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan statükoyu sarsacak bu kadar radikal adımlar atarken nasıl olur da mezhep yangınlarını körüklemekle suçlanır? Hz. Ali'nin de söylediği gibi, “Gören göze karanlık perde olamaz; görmek istemeyen göze ışık ne yapsın?" DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin