Egelilerin lezzet sırrı bulundu: Ege usulü zeytinyağlı kabak tarifi. Ege usulü zeytinyağlı kabak nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Diğer zeytinyağlı kabak yemeklerini unutturan bir lezzetle geldik. Ege usulü diğer kabak yemeklerinden daha farklı ve daha lezzetlidir. Bu yöntemle kabağın lezzetini doruklara kadar hissedeceksiniz. İşte püf noktalarıyla Ege usulü zeytinyağlı kabak tarifi

Egelilerin lezzet sırrı bulundu: Ege usulü zeytinyağlı kabak tarifi. Ege usulü zeytinyağlı kabak nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Zeytinyağlı yemekler hem hafif hem de lezzetli oldukları için sıklıkla tüketilen yemekler arasında yer alır. Ayrıca zeytinyağlı yemeklerin kalori oranı oldukça düşüktür.

Bu nedenle diyet yapan kişiler gönül rahatlığıyla tüketebilir. Zeytinyağlı patlıcan, bezelye ve bamya derken bir de zeytinyağlı kabak ayrı lezzetli olur.

Ancak zeytinyağlı kabak yemeğini hiç Ege usulü denediniz mi? Normal zeytinyağlı kabak yemeğinden Ege usulü daha farklı ve lezzetlidir. Ege usulü zeytinyağlı kabak yemeğinde tüm malzemeler çiğden yapılır.

Ayrıca pirinç veya bulgur bulunmaz. Hem lezzetli hem pratik hem de az kalorili bu enfes Ege usulü zeytinyağlı kabak yemeğine sofranızda mutlaka yer açın. İşte Ege usulü zeytinyağlı kabak tarifi ve püf noktaları:

EGE USULÜ ZEYTİNYAĞLI KABAK MALZEMELERİ

4 tane kabak

1 tane soğan

3 diş sarımsak

1 tane yeşil biber

1 tane kırmızı biber

2 tane domates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kekik

Nane

Egelilerin lezzet sırrı bulundu: Ege usulü zeytinyağlı kabak tarifi. Ege usulü zeytinyağlı kabak nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

EGE USULÜ ZEYTİNYAĞLI KABAK PÜF NOKTALARI

Kabak yemeğini pişirirken kesinlikle karıştırmamalısınız. Bu lezzetli zeytinyağlı kabak yemeği tarifine ilaveten su eklemenize gerek yok. Çünkü kısık ateşte ağır ağır pişen domates ve kabağın suyu yeterli geliyor. Bu nedenle de daha lezzetli bir zeytinyağlı kabak yemeği ortaya çıkıyor.

EGE USULÜ ZEYTİNYAĞLI KABAK TARİFİ

Öncelikle kabakları güzelce yıkayın. Ardından yıkadığınız kabakları halka halka dilimleyin. Kabakları dilimlerken çok ince dilmemeye dikkat edin.

Dilimlediğiniz kabakları tencerenin için ilave edim. Ardından soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsak ve biberleri de yemeklik doğrayın.

Soğan, sarımsak ve biberleri tenceredeki kabakların üzerine ilave edin. Domatesleri de ufak ufak doğrayın. Tüm malzemelerin üzerine de ufak doğradığınız domatesleri ekleyin.

Tuz ve diğer baharatları da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kabak yemeğini kısık ateşte ve hiç karıştırmadan kabaklar yumuşayana kadar pişirmeye bırakın.

Kabakların ezilmemesi için yemeği hiç karıştırmamalısınız. Karıştırmak yerine tavayı eliniz hafifçe sallayarak karıştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

EGE USULÜ ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİNİN YANINA NE İYİ GİDER?

Zeytinyağlı kabak yemeği sarımsaklı yoğurtla çok iyi gider.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin