Ege: 'Ne mutlu Türküm diyene!' demek benim için esastır

Ünlü şarkıcı Ege, Sözcü gazetesine konuştu...

Google Haberlere Abone ol
Ege: 'Ne mutlu Türküm diyene!' demek benim için esastır

Son dönemde adı, yazdığı "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" marşıyla sıkça anılan şarkıcı Ege, Sözcü gazetesinden Hakan Cerrahoğlu'nun sorularını yanıtladı...



İşte, o röportaj:



"Sadece ülkenin değil, dünyanın dört bir yanında “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” marşı çalınıyor, söyleniyor, milli bayramlarda coşku yaratıyor… Öncelikle neden bir marş yazma gereği duydun? Bu kadar sevileceğini bekliyor muydun?



Bizler öyle bir kuşağız ki, dönem itibari ile Atatürk ve onun kurduğu cumhuriyetin kıymetini anlamadan büyüdük. Öyle bir dönem geldi ki Atatürkü ve cumhuriyetin nimetlerini yeniden keşfettik. Bizleri bir arada tutan muhteşem marşlarımız var ama sokağın dili değişti. Yeni seslere ve yeni sözlere ihtiyaç vardı. Benim yaptığım, sokağın diline bir melodi eklemek oldu. Bu nedenle, benim değil bizim marşımız, diyorum. Aradığın kuvvet damarlarında, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”… Bu kadar çok sevilmesi ve sahip çıkılması, Atatürkçü bir besteci olarak inanılmaz derecede gururlandırdı beni. Tek dileğim, cumhuriyetimiz var oldukça marşımızın söylenmesidir.



Sevenlerin seni ekranda görememekten şikayetçi!



“Survivor” için yaşlı, diziler içinse haddimi bilecek kadar akıllıyım, diyelim… Müzik kanalları ne yazık ki tek boyutlu ticari meta haline geldi. Kendilerine göre 15-22 yaş kuşağını hedefliyorlar ama baktığında bu kuşak da dönüp internette doksanlar dinliyor. Dünya bu işi aslında çözmüş durumda ama bizde bu tıkanıklık sürüyor.



Dünya bu işi nasıl çözdü?



Telif gelirleriyle çözdü. Bağımsız ve ticari olmayan projeler, adil ve sağlıklı telif gelirleriyle müziğini yapmaya ya da filmini çekmeye devam etti. Bu ne demek, dersen: Batı’da adam albüm yapmış ve bir milyon satmış… Meslek birlikleri sayesinde muazzam para geliyor ve sanatçılar kimseye boyun eğmeden yeni albüme ya da filme girecek parayı kazanıyor.



Bizde ki durum nedir? Sen teliflerden yeterince kazanmıyor musun?



Kazanmaz olur muyum! Kariyerimde 10 albüm, 5 single var. Toplam albüm satışım 6 milyondan fazla. Geçen yıl gelen telif miktarı 3.000 TL civarındaydı. Bu kariyerdeki bir Alman, Fransız hatta Yunan sanatçı şatoda yaşıyor! Bizdeki durum şudur: Bir ay evde oturursan evdeki deri koltuğu yemeye başlarsın?"



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin