Efsane markadan güzel haber: İflastan kurtuluyor

Efsane fotoğraf ekipmanları markası iflasın eşiğine gelmişti.

Google Haberlere Abone ol
Efsane markadan güzel haber: İflastan kurtuluyor

Ancak yeni bir umut doğdu: Mahkeme, yeniden yapılanma için iflas korumasından çıkma başvurusu yapan Amerikalı şirketin yoluna devam etme talebini kabul etti.



1888 yılında kuruldu, renkli fotoğraf filmini icat etti, dijital kamerayı ilk o geliştirdi... İlklerin markası efsane fotoğraf ekipmanları üreticisi Kodak, tam iflas ediyor derken, küllerinden yeniden doğmaya hazırlanıyor.



'YOLA DEVAM ETME' TALEBİ



Akşam'ın haberine göre teknolojideki değişimin gerisinde kalarak iflasın eşiğine gelen dev marka, son bir hamleyle iflas korumasından çıkıyor. Yeniden yapılanma için mahkemeye başvuran Amerikalı şirketin yoluna devam etme talebi kabul edildi.



İKİ HAFTA İÇİNDE ÇIKACAK

Ocak 2012’de iflas korumasına giren şirketin iki hafta içerisinde küçülmüş olarak çıkması bekleniyor. Kodak yönetimi şirketin yeni teknolojilere odaklanıp dijital baskı ve esnek paketleme gibi alanlara yöneleceğini açıkladı.



'AYAKTA KALAMAM' DEMİŞTİ

Kodak, geçen kasım ayında 500 milyon dolar borç bulamaması veya patentlerini satamaması halinde 2012'de ayakta kalamayabileceği uyarısında bulunmuştu. Öyle de oldu, dünyaca ünlü marka ocak ayında iflas başvurusunda bulundu.



NAKDİ HIZLA ERİDİ

Dünyanın her yerinde ofisi ve çalışanı olan Kodak'ın maliyetinin yüksek olması ve satışlarının azalması, nakdinin hızla azalmasına yol açtı. Kodak'ın nakdi geçen eylül sonunda yüzde 38 azalarak 862 milyon dolara gerilemişti.



ŞARKILARA BİLE KONU OLDU

1888 yılında kurulan Kodak, nakit bulmak için, geçen temmuz ayından bu yana 1100 dijital patentini de satma kararı almıştı. Kodak, 1975'te dijital kamerayı icat eden marka olarak dafotoğrafçılık tarihine geçti. Ancak şirket, bu yeniliği kâra dönüştürmekte başarısız oldu. Fotoğraf filmini de icat eden Kodak, renkli film markası Kodachrome'la bir şarkıya bile konu olmuştu. Paul Simon'ın Kodachrome adlı şarkısı 1973'te ABD'de Billboard 100 listesinde 2 numaraya kadar yükselmişti.



Reklamazzi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin