Efsane foto muhabiri hayatını kaybetti

Hürriyet gazetesinin efsane foto muhabiri İlyas Namoğlu, 77 yaşında hayata veda etti. Türkiye Spor Yazarları Derneği İlyas Namoğlu'nun ölümüyle ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Efsane foto muhabiri hayatını kaybetti

Efsane foto muhabiri İlyas Namoğlu, 77 yaşında hayata veda etti.

Türkiye Spor Yazarları Derneği acı kaybı böyle duyurdu:

"TSYD'ye uzun yıllar hizmet eden, Hürriyet'in efsane foto muhabiri İlyas Namoğlu vefat etmiştir. Merhumun cenazesiyle ilgili bilgi daha sonra duyurulacaktır."

Efsane foto muhabiri hayatını kaybetti

İLYAS NAMOĞLU KİMDİR?

1943 yılında İstanbul’da doğan İlyas Namoğlu… Çocukluğundan itibaren fotoğraf sanatına son derece yatkındı. Yeteneği Dünya Gazetesi sahiplerinden Bedii Faik- Falih Rıfkı Atay’ın dikkatinden kaçmadı. Daha 18 yaşında bu delikanlıya sahip çıkarak gazetecilerin hocası olarak bilinen rahmetli İsmet Gümüşdere’ye teslim ederler. İki yıl Gümüşdere’nin nezaretinde işin inceliklerini öğrenir. Bu arada askerliği gelir. Dönüşte daha olgun, kendine güveni gelmiş olarak kaldığı yerden bu kez Sonhaber Gazetesinde işe başlar.

Rahmetli babası, okulu bırakmadan foto muhabirliği yapması halinde çalışmasına izin verir.

Daha sonra Babıali’de Sabah, Son Havadis, Yeni Sabah’ta çalışır. İlyan Namlıoğlu, son olarak 1966 yılında girdiği Hürriyet Gazetesi’nde elinden düşürmediği fotoğraf makinesiyle ömrünü idame ettiriyor.

1966-78 yıllarında Fenerbahçe, 1978-80 Galatasaray ve 80 sonrası da Beşiktaş’ta görev yaparak parmağını deklanşörden çekmiyor.

Hürriyet Gazetesi’nde 12 genel yayın yönetmeni, Rıdvan Yelekci, Eşref Aykaç, Doğan Koloğlu, Nezih Alkış gibi efsane spor müdürlerini ‘eskiten’ İlyas Namlıoğlu, Esat Yılmaer döneminin ardından emekliye ayrıldı ve Bodrum’a yerleşti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin