Efsane filmlerin yıldızı hayatını kaybetti

93 yaşındaki İngiliz aktör hayata veda etti.

Google Haberlere Abone ol
Efsane filmlerin yıldızı hayatını kaybetti

'Yüzüklerin Efendisi' filminde Saruman karakterine can veren ve 'Hobbit', 'Dracula', 'Yıldız Savaşları' gibi birçok efsane filmde rol alan İngiliz aktör Christopher Lee, hayatını kaybetti.



Solunum güçlüğü ve kalp yetmezliği şikayetleri nedeniyle hastaneye kaldırılan 93 yaşındaki Lee, geçtiğimiz Pazar sabahı Londra'da bulunan Chelsea ve Westminster Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.



Ünlü aktörün ölüm haberi, 50 yıldır evli olduğu eşinin isteği üzerine önce aile üyelerini bilgilendirmek amacıyla basından saklandı.



Efsane filmlerin yıldızı hayatını kaybetti



Christopher Lee kimdir?



Christopher Frank Carandini Lee, 1957 yapımı The Curse of Frankenstein filminden sonra tanınmaya başladı.



Özellikle korku filmleri, Frankeştayn ve Drakula rolleri ile ünlendi. Genellikle mistik ve karanlık rolleri canlandırmış, kariyerinde çok film olmasına rağmen Drakula'nın çeşitli seri filmleriyle ünlenmiş ve en fazla takdir edilen Drakula karakterinden birisi olmayı başarmıştır.



2001 yapımı Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, 2002 yapımı Yüzüklerin Efendisi: İki Kule ve 2004 yapımı Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filmlerinde Saruman; 2002 yapımı Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonların Saldırısı ve 2005 yapımı Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı filmlerinde Kont Dooku rolleri sinema tarihinde efsaneleşmesini sağladı.



Efsane filmlerin yıldızı hayatını kaybetti - Resim : 2



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin