Efsane çöktü G noktası diye bir şey yok. Türk araştırmacılar ortaya çıkardı

Kadınların seks sırasında daha fazla zevk almasını sağladığı iddia edilen G noktası gerçekten var mı? Bilimsel makalede yayınlanana araştırmada Türk araştırmacılar, G noktasının varlığı hakkındaki kanıtların zayıf, yetersiz ve sınırlı olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Efsane çöktü G noktası diye bir şey yok. Türk araştırmacılar ortaya çıkardı

G noktası, Alman Jinekolog Ernst Gräfenberg tarafından keşfedilse de doktorlar süper bir orgazm yaşatacak küçük ve hassas bir bölgenin varlığından şüpheli.

70 yıllık araştırmanın ardından erkeklerin neden G noktasını bulamadıkları ortaya çıkmış olabilir. Öyle bir bölge yok! Doktorlar küçük, hassas ve güçlü bir orgazm sağlayacak bir bölgenin olmadığını savunuyor.

G noktası Alman Jinekolog Ernst Gräfenberg tarafından 1950'lerde ortaya atılan ve cinsel istek uyandıran bir bölge olarak tanımladı. Ancak 17 genç kadının üzerinde yapılan bir araştırma böyle bir noktanın olmadığını ve cinsel uyarının tüm bölgeye eşit olarak yayıldığını ortaya çıkardı.

TÜRK ARAŞTIRMACILAR ORTAYA ÇIKARDI

International Urogynaecology dergisinde yayımlanan araştırmada Türk araştırmacılar, G noktasının varlığı hakkındaki kanıtların zayıf, yetersiz ve sınırlı olduğunu belirtti.

Dr. Gräfenberg'in ortaya attığı G noktası terimi, 1980'lerde Amerika'da oldukça meşhur oldu ve seks oyuncaklarına ilham verdi.

G noktası hakkında uzun zamandır araştırmalar yapılıyor. Öyle ki, G noktasına dair ilk kanıt 8 yıl önce 83 yaşındaki bir kadın üzerinde yapılan deneyde ortaya çıktı. Bu araştırmanın yayımlanmasının ardından G noktası estetiği ameliyatı keşfedildi ve kadınlara daha iyi bir orgazm deneyimi sözü verdi.

Ayrıca G noktası terapistleri de gittikçe popülerleşmeye başladı.

Michigan State Üniversitesi'nden Devan Stahl, cinsel terapistlerin plasebo etkisi dışında bir işe yaradıklarına dair kanıt olmadığını söylüyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler seks kadın cinsellik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin