Efes’in gözü dışarıda

Alkollü içeceklere getirilen tanıtım yasağı, pazarlama stratejilerini değiştiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Efes’in gözü dışarıda

Geçtiğimiz Mayıs ayının sonunda TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen, Haziran ayının başında da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayını alarak yürürlüğe giren yeni yasa, sadece alkollü içeceklerinzaten kısıtlı olan reklam seçeneklerini ‘hiç’e indirgemekle kalmadı, doğal olarak yasadan etkilenen markaları pazarlama stratejilerinde köklü değişikliklere gitmeye de zorladı.



Ülkemizin önde gelen bira markalarından Efes Pilsen, dış pazarları hedefleyen yeni reklam kampanyası ile yasal düzenleme sonrasında yeniden şekillenen pazarlama stratejileri konusunda ipucu veriyor. Marka, gelecek dönemde uluslararası pazarlara odaklanacağını gösteriyor.



Akdeniz’in birasına, Akdenizli reklam



Efes markası 60′tan fazla ülkeye ihraç ediliyor ve bu ülkelerin çoğunda tüketiciler marka ile ilk önce tatil için geldikleri Türkiye’de tanışıyorlar. Döndüklerinde ülkelerinde de bu lezzeti takip eden tüketiciler, Türkiye’deki tatilleri ile özdeşlesen güzel duygular Efes markası ile de eşleştiriyor.



Efes Pilsen için ‘Made in Mediterranean’ isimli reklam filmini hazırlayan Rafineri reklam ajansında stratejik planlama uzmanı olarak görev yapan Ege Demirtaş, bu olgunun yaptıkları iletişim için kuvvetli bir çıkış noktası olduğunu dile getiriyor ve ekliyor; “Yurtdışındaki tüketicileretatili çağrıştıran duyguları sorulduğunda akıllarına ilk Akdeniz’in geliyor oluşunun, en önemli ortak motivasyonlarından birisi olduğunu gördük. Böylelikle kurduğumuz iletişim platformuyla ‘Gerçek Akdenizli’ Efes, yurtdışındaki hedef kitlesinin hayalindeki sıcak Akdeniz dünyasını sahiplendi.”



Rafineri, Efes Pilsen için hazırlanan reklam filminin ilk etapta Kazakistan, Gürcistan, Moldova ve Azerbaycan’da yayınlanmaya başladığını belirtiyor.





EFES PİLSEN | AKDENİZ from SPARK FILM COLLECTIVE on Vimeo.




Kaynak: MediaCat


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin