Edward Snowden, artık Twitter'da!

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın gizli belgelerini ifşa eden eski NSA çalışanı Edward Snowden Twitter’a katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Edward Snowden, artık Twitter'da!

 ABD'ye at gizli bilgileri deşifre eden eski NSA çalışanı Snowden'ın Twitter'daki ilk paylaşımı 'Şimdi beni duyabiliyor musunuz?' oldu. Snowden’ın onaylı hesap olduğuna dair mavi tik'i de yer aldı.



Snowden hesabı yalnızca iki saat içinde 266 bin takipçiye ulaştı. Hesap ilerleyen saatlerde on binlerce yeni takipçi kazandı. Snowden'ın Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşadığı düşünülüyor.



Amerikan Gizli Servisinin dünyanın çeşitli ülkelerindeki dinleme ve izleme faaliyetlerini deşifre ettiği için hakkında ABD’de tutuklama kararı bulunan Snowden Rusya’ya iltica etmişti. Rusya, Snowden’a 3 yıllık oturma izni vermişti.



Zete’de yer alan habere göre, Snowden’ın yayınladığı belgeler, Almanya ile ABD’nin arasının ilişkilerin kısmen bozulmasına yol açmıştı.



Snowden’ın ABD hükümetinin hukuk dışı faaliyetlerini ifşa etmesi kimilerince vatanseverlik olarak tanımlanmış, ABD Başkanı Barack Obama ise, “Bay Snowden’ın vatansever olduğunu düşünmüyorum” demişti.



Snowden, Transparency International’ın (Dünya Şeffaflık Örgütü) da aralarında bulunduğu birçok kuruluştan ödül almış, Nobel’e de aday gösterilmişti.



Edward Snowden, artık Twitter'da!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin