Edirne'de Okul Müdürü Ertan Çekiç, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için inşaatta çalışmaya başladı

Edirne'nin Yeniimaret semtinde bulunan ve çoğunluğunu dezavantajlı öğrencilerin oluşturduğu Mithat Paşa İlköğretim Okulu'nun Müdürü Ertan Çekiç, gerektiğinde sokak arasında eğitim verdiği çocuklara ayakkabı alabilmek için hafta sonu inşaatlarda çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Edirne'de Okul Müdürü Ertan Çekiç, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için inşaatta çalışmaya başladı

Koronavirüs nedeniyle verilen uzun bir aranın ardından okullarda yüz yüze eğitim tekrar başladı. Duvar'ın haberine göre; Edirne'de Mithatpaşa İlkokulu'nda müdür olarak görev yapan Ertan Çekiç, öğrencilerin pek çoğunun ayakkabısının çok eski olduğunu fark edince fırsat eşitliğini sağlayabilmek adına amelelik yapmaya başladı.

 128 ÖĞRENCİNİN AYAKKABI İHTİYACI KARŞILANACAK

İnşaat sahibi ve ustaların destekleriyle 128 öğrencinin ayakkabı ihtiyacının karşılanacağını belirten Çekiç, "Öğrencilerimin fırsat eşitliğinden en üst seviyede yararlanabilmeleri için ne yapabilirim diye düşündüm. Ben Şükrüpaşa Mahallesi'nde bulunan bir inşaatın ustalarıyla görüşerek, onların da desteğiyle bu kararı aldım" dedi.

"YEVMİYEMİZLE İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE DESTEK OLACAĞIZ"

Açıklamalarına devam eden Çekiç, "Ben amelelik, onlar da ustalık yaparak, ihtiyacı olana öğrencilerime destek olacağız. Ben bugünkü yevmiyemi, ustalar ise kendi yevmiyelerini okulumuzun öğrencilerine ayakkabı ihtiyacı olarak sağlayacağız. Edirne'de gerçekten eğitime destek olan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bugün 1 kişi ile 2 öğrencinin ayakkabı ihtiyacı karşılanacak, biz 10 kişiyiz böyle olunca 20 öğrencinin ayakkabı ihtiyacını bugünkü çalışmamızla karşılamış oluyoruz" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin