Edirne Valiliği'nden karar: İpsala Sınır Kapısı geçişlere kapatıldı

Edirne Valiliği duyurdu... İpsala Sınır Kapısı, Yunanistan'daki yangınlar nedeniyle geçişlere kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Edirne Valiliği'nden karar: İpsala Sınır Kapısı geçişlere kapatıldı

Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamada, Yunanistan’da devam eden yangınlar sebebiyle İpsala Sınır Kapısı ile bağlantılı Yunanistan tarafındaki tüm yolların trafiğe kapatıldığı bilgisinin alındığı belirtildi.

DİĞER SINIR KAPILARINA YÖNLENDİRİLECEKLER

İpsala Sınır Kapısı’ndan çıkışların, ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğu kaydedilen açıklamada, “Çıkış yapmak isteyen yolcularımızın mağduriyet yaşamaması için Kapıkule Sınır Kapısı ile diğer sınır kapılarını tercih etmesi önem arz etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık'tan açıklama: Geçici olarak durduruldu

Ticaret Bakanlığı'ndan İpsala Sınır Kapısı'nın kapatılması hakkında açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklama ise şöyle:

"Yunanistan Dedeağaç'ta çıkan ve halen devam eden yangın sebebiyle İpsala Gümrük kapımız ve Yunanistan tarafında bulunan Kipi Gümrük Kapısı'nın faaliyetleri iki ülke yetkililerinin görüşmeleri sonucunda geçici olarak durdurulmuştur.

Yurt dışına giriş ve çıkışlarda bahse konu kapımızı kullanmak isteyen ticari taşımacılarımızın ve turistik seyahat yapan yolcularımızın bu durumu dikkate almalarını tavsiye ediyoruz. Bundan dolayı Pazarkule, Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy gümrük kapılarımızda artacağı öngörülen giriş ve çıkış talepleri için bakanlığımızca ilave tedbirler alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin