Edebiyatın rockstarı geri döndü

Neil Gaiman’ın dünya çapında çok satanlar listesindeki kitabı "Anansi Çocukları" türkçeye çevrildi.

Google Haberlere Abone ol
Edebiyatın rockstarı geri döndü

Okurları tarafından edebiyatın rockstarı olarak anılan fanstantik kitapların yazarı Neil Gaiman'ın en sevilen kitaplarından biri olan Anansi Çocukları Murat Özbank tarafından Türkçeye çevrilerek İthaki yayınlarından çıktı. 



Anansi Çocukları, aslında şişman bile olmayan Şişko Charlie Nancy’nin, babasının ölümüyle birlikte, onun bir tanrı olduğunu öğrenmesiyle tamamen değişen hayatını konu alıyor. Varlığından bile habersiz olduğu Örümcek isimli esrarengiz bir kardeşi olduğunu öğrenmesi  Şişko Charlie’nin macerasını daha da karmaşıklaştıracaktır.



Polisiye bir hikayeyi fantastik öğelerle zenginleştiren Gaiman, Anansi Çocukları ile Amerika, İngiltere ve St. Andrews üçgeninde bir hikâyeyi okuyucularıyla buluşturuyor. Türkiye’deki okurların uzun zamandır merakla beklediği roman mitolojik pek çok unsuru da barındırıyor.



Birçok kitabının film hakları satılmış olan Neil Gaiman, geçtiğimiz günlerde Anansi Çocukları’nın senaryo taslağını kendi internet sitesinde yayınladı.



'Anansi Çocukları' British Fantasy Society’nin verdiği En İyi Roman ödülüyle birlikte Locus dergisinin verdiği En İyi Fantazi Romanı ödülüne değer bulunmuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin