'Edebiyat Mevsimi' 5. yılında 5 ismi anacak

Bu sene 5'ncisi düzenlenen Edebiyat Mevsimi'nde 5 şair anılacak.

Google Haberlere Abone ol
'Edebiyat Mevsimi' 5. yılında 5 ismi anacak

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile İBB Kültür Müdürlüğü’nün bu yıl 5’ncisini gerçekleştireceği Edebiyat Mevsimi hakkında basın toplantısı düzenlendi. Kızlarağası Medresesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen TYB İstanbul yönetimi, Edebiyat Mevsimi’nin ayrıntılarını paylaştı.



Bu sene 5'ncisi düzenlenen 'Edebiyat Mevsimi’ 18 Kasım Pazartesi günü başlayacak. "Ustaların İzinde" temasıyla altı gün sürecek etkinliklerde; Necip Fazıl Kısakürek, Nurettin Topçu, Cemil Meriç, Sezai Karakoç ve Nuri Pakdil ele alınacak.



Yüze yakın şair, yazar, sanatçı ve akademisyenin katılacağı etkinlikle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, ''Hayatlarını kültür ve irfanımıza adayan beş büyük ustayı bu seneki Edebiyat Mevsiminde derinlikli bir şekilde, kültür sanat dostlarıyla buluşturacağız. Aylar süren hazırlık çalışmalarımızın nihayetinde muhteşem bir program ortaya çıktı. İstanbullular altı gün boyunca edebiyat şölenine şahitlik edecekler. Panel, söyleşiler, sergiler, şiir akşamları ve belgesel gösterimlerinin yer aldığı, dolu dolu geçecek 5.Edebiyat Mevsimi'ne bütün edebiyatseverleri bekliyoruz” diye konuştu.



‘Ustaların İzinde’ temasının işleneceği programda Necip Fazıl Kısakürek, Nurettin Topçu, Cemil Meriç, Sezai Karakoç ve Nuri Pakdil de tüm yönleriyle ele alınacak. 18-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek program 6 gün sürecek. 18 Kasım Pazartesi saat günü saat 12.00’de başlayacak programda sürpriz etkinlikler olacak. Programın son gününde ise beş büyük usta üzerine çalışma yapan isimlere ‘Edebiyat Mevsimi Özel Ödülü’ verilecek.İBB Kültür Müdürlüğü ile TYB İstanbul Şubesi ortaklığında düzenlenen etkinlik, Sultanahmet’teki Kızlarağası Medresesi’nde yapılacak.(İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin